NPO Radio 2 Top 2000

Within Temptation blaast Ahoy omver met Metropole Orkest in 2008

foto: YouTube still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Within Temptation blaast Ahoy omver met Metropole Orkest in 2008

Een van de hoogste Nederlandse metal-noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000 is natuurlijk Ice Queen van Within Temptation. In 2008 speelden ze een verbluffende liveversie van de track in Rotterdam Ahoy.

Met het nummer Ice Queen breekt de band in 2002 door bij het grote publiek. Zes jaar later op 7 februari 2008, staat Within Temptation in een uitverkocht Ahoy Rotterdam samen met het Metropole Orkest en het PA’dam koor. De band is hier erg enthousiast over, na drie liedjes zegt gitarist Robert Westerholt: "Ongelooflijk, dat is echt hoe wij ons voelen. Dat we hier vanavond in een uitverkocht Ahoy mogen staan. Wat we altijd al gedroomd hebben om eens te spelen met een echt professioneel orkest, en dan niet zomaar een orkest: 'Het Nederlands Metropole Orkest!' Ik hoop dat jullie net zoveel genieten, als dat wij al doen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De doorbraak van Within Temptation

Ice Queen mag dan wel in het pittoreske Waddinxveen geschreven zijn, maar het nummer zette Within Temptation internationaal dubbel en dwars op de kaart. Voor zangeres Sharon den Adel voelde het alsof ze op een golf zaten die groter en groter werd. "Dat was de eerste keer dat we beseften van: oké, hier gebeurt iets dat heel bijzonder is, voor ons in ieder geval," vertelt ze in een Top 2000 a gogo. Bekijk de hele aflevering hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Within Temptation in NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 staat Within Temptation vier keer in de lijst der lijsten. Naast Faster, Stand My Ground en Mother Earth staat Ice Queen als hoogste notering op nummer 159. Ben je benieuwd naar het stijgen en dalen van nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

Ster advertentie
Ster advertentie