NPO Radio 2 Top 2000

Cyndi Lauper verbluft met orkestrale liveversie True Colors

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Cyndi Lauper verbluft met orkestrale liveversie True Colors

Met True Colors leverde Cyndi Lauper een van dé ballads van de eighties af. Tijdens haar optreden tijdens Night of the Proms in 2004 zong ze het nummer in een fraaie orkestrale versie in Rotterdam.

Cyndi Lauper is tijdens The Night of the Proms te vinden op het podium van Ahoy Rotterdam. Op 27 november 2004 vult ze Ahoy met haar hoogste NPO Radio 2 Top 2000-notering True Colors. Tijdens het optreden, waarbij popmuziek vermengd wordt met klassiek, laat Lauper zich begeleiden door een orkest. Het geeft extra gewicht aan de powerballad uit 1986.

Naast True Colors zingt Lauper ook haar twee andere grote hits: Time After Time en Girls Just Want To Have Fun. De line-up van de avond wordt compleet gemaakt door optredens van onder anderen Joe Cocker, Shaggy en Van Dik Hout.

Bekijk hier Cyndi Lauper met 'True Colors' in Ahoy Rotterdam:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

True Colors

Met True Colors heeft Cyndi Lauper in 1986 een kleine comeback te pakken. In de eerste helft van de jaren 80 schiet de zangeres uit de startblokken: haar eerste single is het enorm succesvolle Girls Just Want To Have Fun uit 1983, die opgevolgd wordt met nog een kraker: Time After Time.

Na die twee successen volgen een aantal nummers die minder hard scoren, totdat Lauper terugkeert met True Colors. Het nummer is de titeltrack van het tweede album van de Amerikaanse zangeres. Verantwoordelijk voor de track zijn songwriters Billy Steinberg en Tom Kelly, die in de jaren 80 ook al verantwoordelijk zijn voor Madonna's Like a Virgin en Eternal Flame van The Bangles.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cyndi Lauper in de NPO Radio 2 Top 2000

True Colors is de hoogste van Cyndi Laupers drie noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000. In 2021 stond het nummer op 1040 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie