NPO Radio 2 Top 2000

Guns N' Roses brengt kinderboek 'Sweet Child O'Mine' uit

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Guns N' Roses brengt kinderboek 'Sweet Child O'Mine' uit

Guns N’ Roses houdt zich niet alleen bezig met hardrock, maar ook met het uitbrengen van kinderboeken.

Waarschijnlijk had je nooit verwacht ooit deze zin te lezen, maar niets is minder waar. De rockband brengt 1 september een boek uit voor kinderen met titel Sweet Child O' Mine, natuurlijk afkomstig van hun gelijknamige grote hit.

Het verhaal

Het boek is in samenwerking met de band en auteur James Patterson geschreven. Patterson vond het een feest om het boek uit te brengen, vertelt hij in een interview met tijdschrift People: "Als groot Guns N' Roses-fan ben ik heel enthousiast over deze samenwerking. Ons doel is om de grote hit bladzijde voor bladzijde ook aan kinderen te leren kennen." Het boek is gebaseerd op de lyrics van de track en volgt de avonturen van Maya en Natalia Rose, het nichtje en de dochter van de manager van Guns N'Roses, Fernando Leibeis. Zij groeiden op tijdens het touren van de band. De illustraties in het boek komen zijn gemaakt door Jennifer Zivion.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bezig met nieuwe muziek

Naast kinderboeken is Guns N' Roses gelukkig ook druk bezig met nieuwe muziek. Het meest recente album van Guns N' Roses komt uit 2008 en heet Chinese Democracy. Daar waren Slash en McKagan echter geen onderdeel van. De laatste keer dat het trio samen een plaat heeft uitgebracht is nog iets langer geleden. In 1991 met Use Your Illusion I en Use Your Illusion II.

In 2020 kunnen fans waarschijnlijk weer iets nieuws verwachten! De vrouw van McKagan heeft in een podcast verklapt dat de heren wel degelijk weer bezig zijn met nieuwe muziek. "Ik kan zeggen dat de mannen ijverig aan het werken zijn aan 'killer' materiaal. Ik mag nog niets verklappen maar heb al een paar dingen gehoord: het wordt episch", aldus Susan Holmes in de podcast Appetite for Distortion.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie