NPO Radio 2 Top 2000

Songwriter Lamont Dozier en zangeres Martha Reeves over ontstaan Motown

foto: YouTube still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Songwriter Lamont Dozier en zangeres Martha Reeves over ontstaan Motown

Eerder deze week maakte de zoon van Lamont Dozier bekend dat de legendarische songwriter op 81-jarige leeftijd is overleden. In deze Top 2000 a gogo vertelde hij nog samen met zangeres Martha Reeves over het ontstaan van platenlabel Motown.

Platenlabel Motown bracht velen mensen bij elkaar en leverde talloze gigantische hits op. In deze Top 2000 a gogo-aflevering laat zangeres Martha Reeves de studio's zien, waar de gaten van het melodieus meetikken op de maat, letterlijk in de vloer zitten.

'Het draait hier om mensen'

Songwriter Lamont Dozier vertelde daarbij over het ontstaan van hit Dancing In The Street van Martha & The Vandellas. Hij vatte het gevoel van Motown perfect samen: "Dit is geen zwart bedrijf, het draait hier gewoon om mensen. In onze muziek zit voor iedereen wat, hoe je er ook uitziet. Bekijk hieronder de hele aflevering van Top 2000 a gogo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lamont Dozier overleden

Als deel van het songwriter- en producertrio Holland-Dozier-Holland was hij verantwoordelijk voor enorme hits op het Motown-label. Het overlijden van Lamont Dozier werd door zijn zoon, Lamont Dozier Jr., bekendgemaakt op Instagram. "Rest in heavenly peace, dad", schreef hij bij het bericht. Dozier werd 81 jaar. Een doodsoorzaak is op dit moment nog onbekend. Lees hier meer over het leven van Lamont.

Ster advertentie
Ster advertentie