NPO Radio 2 Top 2000

De vijf hoogste noteringen van Tina Turner in de Top 2000

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. De vijf hoogste noteringen van Tina Turner in de Top 2000

De muziek van The Queen of Rock, Tina Turner, scoort ieder jaar erg goed in de Top 2000. Hier gaan we de vijf hoogst genoteerde nummers van 2019 af.

707. 'The Best'

She is simply the best! 'The Best' werd in 1988 uitgebracht door Bonnie Tyler en een jaar later brengt Tina haar versie uit. De cover wordt meteen een hit en belandt op de vijfde plek in de Nederlandse Top 40. De Amerikaanse rock en blues muzikant Edgar Winter brengt in het nummer een saxofoon solo ten gehore.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

637. 'Private Dancer'

'Private Dancer' werd door Dire Straits-zanger Mark Knopfler geschreven. Het was de bedoeling dat het nummer op het Dire Straits-album Love over Gold terecht zou komen. Echter, Mark vond dat 'Private Dancer' beter tot z'n recht kwam als het gezongen zou worden door een vrouw. Tina Turner nam deze taak op zich in 1984. De onverwache samenwerking tussen de twee resulteerde in een grote hit en betekende Turners comeback.

577. 'River Deep, Mountain High'

In 1966 brengen Ike & Tina Turner 'River Deep, Mountain High' uit. Het was een van de eerste opnames die Ike & Tina Turner maakten voor muziekproducer Phil Spector. Het nummer had voor die tijd een ongehoord kostenplaatje van 22.000 dollar voor onder andere vierentwintig musici en achtergrondzangers. Het nummer werd in de jaren 70 gecoverd door The Supremes samen met The Four Tops. De laatste keer dat Turner optrad in Nederland, mocht deze hit natuurlijk niet ontbreken. Lees hier meer over haar optreden in GelreDome in 2009.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

506. 'Tonight'

David Bowie & Tina Turner brachten in 1983 'Tonight' uit. Het nummer werd geschreven door Bowie en Iggy Pop in 1977. Bowie en Turner zingen het nummer in 1985 live in het Engelse Birmingham. Deze versie van 'Tonight' kwam uiteindelijk terecht op het live album Tina Live in Europe. De live uitvoering viel in Nederland goed in de smaak en het werd een nummer 1 hit.

172. 'Proud Mary'

'Proud Mary' werd voor het eerst in 1969 uitgebracht door Creedence Clearwater Revival. Ike & Tina Turner brachten twee jaar later hun eigen versie uit. In 2019 stond de versie van Ike & Tina op plek 172 in de Top 2000, terwijl de orginele versie van CCR op plek 1010 stond. Er kan dus wel gesproken worden over een succesvolle cover!

Top 2000

In 2019 staat Tina Turner negen keer in de Top 2000. Benieuwd welke andere nummers in de lijst belandden? Of hoe haar muziek zich door de jaren heeft bewogen door de lijst? Bekijk dan hier de statistieken.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie