NPO Radio 2 Top 2000

Toto (op)nieuw leven ingeblazen door Steve Lukather en Joseph Williams

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Toto (op)nieuw leven ingeblazen door Steve Lukather en Joseph Williams

Steve Lukather en Joseph Williams gaan opnieuw touren met Toto. De band gaat in een nieuwe samenstelling de wereld over met de Dogs of OZ-tour. Het is de vijftiende keer dat de band nieuw leven wordt ingeblazen.

Ruim een jaar geleden besloten Toto-oprichter Steve 'Luke' Lukather en zanger Joseph Williams een break te nemen en een einde te maken aan de toenmalige samenstelling van de Amerikaanse rockband. Nu komen de twee terug met een nieuwe opstelling. Bassist John Pierce, drummer Robert 'Sput' Searight en toetsenist Steve Maggiore voegen zich dit keer bij de mannen. Toetsenist Dominique 'Xavier' Taplin en multi-instrumentalist Warren Ham keren terug in de band die in de jaren tachtig furore maakte met hits als 'Africa', 'Rosanna' en 'Stop Loving You'.

Van huiskamer tot wereldtournee

De nieuwe Toto-formatie betreedt op 21 november voor het eerst het podium met een streamingconcert dat wereldwijd te volgen is. Wel moeten fans een kaartje kopen om de show vanuit hun huiskamer te zien. In 2021 volgt een wereldtournee waarin Lukather en Williams naast het bekende en minder bekende Toto-materiaal ook solowerk zullen spelen. "De Dogz of Oz-tour biedt een zeldzame kans om onze persoonlijke toekomst opnieuw uit te vinden en tegelijkertijd de diepe band met het publiek te behouden", aldus Steve Lukather in de officiële aankondiging.

Toto in de Top 2000

Toto is een graag geziene gast in de NPO Radio 2 Top 2000. Afgelopen jaar stond de band met acht nummers in de lijst. Met 'Africa' op plek 11 heeft de band haar hoogste notering te pakken, gevolgd door debuutsingle 'Hold The Line' op nummer 314. Ben je benieuwd naar de andere noteringen en hoe Toto het de afgelopen jaren deed in de Top 2000? Bekijk het op de speciale statistiekenpagina.

Foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie