NPO Radio 2 Top 2000

‘Don’t hate us cause we fabulous’: Prince en Beyoncé openen de Grammys in 2004

foto: AFP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. ‘Don’t hate us cause we fabulous’: Prince en Beyoncé openen de Grammys in 2004

Op 8 februari 2004 betreden Prince en Beyoncé samen het podium van de Grammys voor een swingende medley. Het optreden zet de toon voor de spannende avond voor beide artiesten.

The Purple One opent de Grammys in 2004 met een samenwerking met Beyoncé, die het jaar daarvoor als soloartiest is doorgebroken met haar album Dangerously in Love. Het duo zingt een medley van tracks van Prince, met Purple Rain, Baby I'm a Star en Let's Go Crazy, waar een fragment van Beyonce's Crazy in Love door verweven is.

Twijfels

In 2004 heeft Prince al een tijd de aspiratie om samen te werken met Beyoncé. De zangeres zelf heeft zo haar twijfels rond het optreden op de Grammys: haar album Dangerously in Love is zo'n enorm succes, dat ze de show wil aangrijpen om haar moment te pakken. Uiteindelijk wil Beyoncé toch optreden met Prince, een van haar muzikale helden, op de voorwaarde dat ze later in de show haar hit Crazy In Love nog solo mag zingen.

Eén nacht

Drie weken voor het evenement laat Ken Ehrlich – producer van de Grammy Awards – het goede nieuws aan Prince weten. De daaropvolgende nacht belt de zanger hem om langs te komen. Wanneer Ehrlich de repetitieruimte betreedt staat de hele band van Prince klaar. Op dat moment speelt hij de volledige medley in één keer. Ehrlich: “In één nacht had hij het hele optreden bedacht. Niet alleen zijn deel, maar ook het hare. Toen hij klaar was met spelen pakte hij zijn gitaar, hing hem een over zijn schouder en zei: ‘Zie je wat ik kan doen als ik het graag wil?’”

Prijzen

Tijdens de 46e editie van de jaarlijkse Grammys vallen beide artiesten in de prijzen. Beyoncé wint zelfs de meeste Grammys tijdens deze editie.

Bekijk het optreden van Prince en Beyoncé hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Prince en Beyoncé in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 zijn Prince en Beyoncé samen goed voor twintig nummers in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering voor Prince is Purple Rain op plek 13, Beyoncé's populairste track is Halo, dat op 586 stond.

Ster advertentie
Ster advertentie