NPO Radio 2 Top 2000

Komt Ik Ga Zwemmen van Mart Hoogkamer dit jaar in de Top 2000? 'Niets is onmogelijk'

foto: NPO Radio 2foto: NPO Radio 2
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Komt Ik Ga Zwemmen van Mart Hoogkamer dit jaar in de Top 2000? 'Niets is onmogelijk'

Het was dé grote hit van afgelopen zomer: Ik Ga Zemmen van Mart Hoogkamer. Vanochtend zong hij deze hit én een Top 2000 klassieker live bij NPO Radio 2.

"Ik ga zwemmen in Bacardi Lemon", de zin die gegarandeerd een keer in je hoofd is blijven hangen dit jaar. De aanstekelijke hit van Mart Hoogkamer is inmiddels al dik 23 miljoen keer beluisterd. Maar of het nummer de Top 2000 dit jaar haalt? “Niets is onmogelijk”, zegt Mart. “Ik ga er nooit vanuit, dat niet, maar ik weet wel dat met zwemmen de juiste tijd was.” Het nummer had hij al een paar jaar op de plank liggen en afgelopen zomer besloot hij dat dát het juiste moment was om 'm uit te brengen.

Een échte klassieker

Op zijn Top 2000 lijst heeft Mart Hoogkamer zelf vooral klassiekers staan. En als je het over Top 2000 klassiekers hebt mag Unchained Melody niet ontbreken. Het nummer staat als sinds de eerste editie van de Top 2000 in de lijst en is misschien wel het meest gecoverde nummer aller tijden. Het lied komt uit 1955 met de originele muziek van Alex North en tekst gemaakt door Hy Zaret. Het nummer is gemaakt voor een vrij onbekende film over een gevangenis genaamd, Unchained. De stem van het originele nummer is van Todd Duncan.

Bekijk hieronder het optreden van Mart Hoogkamer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie