NPO Radio 2 Top 2000

De Dijk moest de tekst van Bloedend Hart aanpassen voor een tv-optreden in 1982

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. De Dijk moest de tekst van Bloedend Hart aanpassen voor een tv-optreden in 1982

Met Bloedend Hart scoort De Dijk de eerste hit van een indrukwekkende carrière. Wanneer de band in 1982 in het tv-programma Op volle toeren optreedt, moet zanger Huub van der Lubbe de tekst van de song aanpassen.

In 2021 is het groot feest voor De Dijk: de band zit maar liefst 40 jaar in het vak en viert dat met jubileumoptredens in de Ziggo Dome. Aan het begin van hun carrière, in 1982, komt de groep rond zanger Huub van der Lubbe voor het eerst in de hitlijsten met Bloedend Hart, de tweede single van het titelloze debuutalbum van De Dijk.

Waar krabt hij aan?

De release van Bloedend Hart leidt ertoe dat De Dijk in dat jaar op mag treden in het TROS-programma Op volle toeren. Er is alleen één probleem: de songtekst van het nummer. De makers van het programma zijn niet gecharmeerd van het openingscouplet van de track, waarin Van der Lubbe de volgende regels zingt:

Quote

Ik doe niks en ik doe niks / Ik hang alleen maar rond / Kijk es door de ramen / En ik krab wat aan mijn kont

De Dijk, Bloedend Hart

Nadat de programmamakers besluiten dat de zanger niet over zijn kont mag zingen, wordt de tekst aangepast. In het openingscouplet van Bloedend Hart blijkt Van der Lubbe dus plotseling aan zijn trouwe viervoeter te krabben. Bekijk de beelden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'80s Achtdaagse NPO Radio 2

Van a-ha tot ZZ Top, van Doe Maar tot de Dolly Dots: NPO Radio 2 staat van vrijdag 18 tot en met vrijdag 25 februari acht dagen lang in het teken van de ‘80s Achtdaagse met alleen maar muziek uit de jaren 80.

Ster advertentie
Ster advertentie