NPO Radio 2 Top 2000

Terugblik: Stevie Wonder zingt 'Ain't No Sunshine' terwijl Bill Withers toekijkt

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Terugblik: Stevie Wonder zingt 'Ain't No Sunshine' terwijl Bill Withers toekijkt

Twee legendes op één podium. In 2015 zingt Stevie Wonder 'Ain't No Sunshine' terwijl Bill Withers naast hem komt zitten.

In 2015 wordt Bill Withers ingewijd in de Rock and Roll Hall Of Fame. Een avond wat ook gevuld raakt met optredens. Stevie Wonder besluit zijn klassieker 'Ain't No Sunshine' te zingen. "Stevie gaf aan dat ik hier mag zijn als assistent", grapt Withers aan het begin van het optreden nadat hij naast Wonder plaatsneemt op het podium. Hij kijkt gedurende de show vol bewondering naar hoe de muzikant zijn klassieker uitvoert. Dezelfde avond grijpt Bill Withers ook naar de microfoon, want samen met Stevie Wonder en John Legend zingt hij 'Use Me' en 'Lean On Me'. Stevie Wonder laat in een speech aan de zanger weten: "Ik heb altijd gevoeld dat de nummers van Bill Withers voor elke cultuur geschikt zijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bill Withers

Op 30 maart 2020 overlijdt Bill Withers op 81-jarige leeftijd. Withers brak in de jaren zeventig door en scoorde hits met onder meer 'Just The Two Of Us', 'Lean On Me', 'Ain't No Sunshine' en 'Lovely Day'. In zijn carrière bracht hij acht studioalbums uit. In 1971 mocht Withers voor 'Ain't No Sunshine' een Grammy voor Best R&B Song in ontvangst nemen. In totaal ontving de soullegende er drie gedurende zijn carrière.

NPO RADIO 2 SOUL WEEKEND

Op 11 en 12 juli hoor je van 06.00 tot 20.00 uur de beste soul, funk en disco op NPO Radio 2 tijdens het Soul ABC. Daarnaast hoor je op 11 juli vanaf 20.00 uur NPO Radio 2 Soul Night Live met optredens van o.a. Benny Sings, Michelle David & Gospel Sessions, Nona en Kraak & Smaak. Klik hier voor meer informatie.

Foto omslag: ANP


Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie