NPO Radio 2 Top 2000

Paul McCartney treedt op met Nirvana-lid

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Paul McCartney treedt op met Nirvana-lid

Een leuke verrassing voor concertgangers: oud-Beatles-lid Paul McCartney heeft het podium gedeeld met oud-Nirvana-lid Krist Novoselic.

Twee bassisten

Een concert van Paul McCartney is altijd een feest, want die man heeft meer klassiekers gemaakt dan wie dan ook. Voor zijn concert in Seattle had Sir Paul nog een troef in handen, om zelfs zijn meest verstokte fans te verbazen. Tijdens het Beatles-nummer 'Helter Skelter' nodigde hij namelijk voormalig Nirvana-bassist Krist Novoselic uit op het podium om mee te spelen. De bassisten van twee van de beste bands ooit samen op de bühne, hoe gaaf is dat?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sirvana

Het is overigens niet de eerste keer dat McCartney en Novoselic samen te zien zijn op het podium. Al in 2012 werd Macca tijdens het benefietconcert voor de slachtoffers van orkaan Sandy bijgestaan door Novoselic, aangevuld met Foo Fighters-leden Dave Grohl (ook ex-Nirvana-drummer) en Pat Smear. Dit onder de naam Sirvana. De gelegenheidsformatie was nog een paar keer te zien in die samenstelling. Begin jaren 90 zei McCartney in een interview dat hij graag in de band Nirvana had willen spelen.

Ster advertentie
Ster advertentie