NPO Radio 2 Top 2000

AC/DC-zanger Brian Johnson en Foo Fighters spelen samen Back In Black

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. AC/DC-zanger Brian Johnson en Foo Fighters spelen samen Back In Black

Foo Fighters hebben AC/DCs Back In Black gecoverd tijdens de Global Citizen's Vax Live: The Concert to Reunite the World. De zang werd verzorgd door niemand minder dan AC/DC-zanger Brian Johnson zelf.

"Aangezien dit ons eerste optreden (voor publiek) is dat we doen in anderhalf jaar tijd, wilden we het heel speciaal maken", sprak Dave Grohl naar het publiek in het Los Angeles SoFi stadion. "Dus stel je wil iets bijzonders doen, wat doe je dan? Dan bel je een vriend om samen met ons te komen spelen. Waarom zouden we dan niet die ene vriend bellen die ook nog eens een rocklegende is?". En zo geschiedde.

Terugkeer na oorproblemen

Het optreden van Johnson gaat de boeken in als een van zijn eerste live verschijningen nadat hij AC/DC in 2016 verliet wegens gehoorbeschadiging. Hij keerde in 2020 terug bij de band om samen het album Power Up te maken, maar heeft sindsdien nog niet op het podium gestaan met AC/DC.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Back In Black in de Top 2000

In 2020 staat Back in Black van AC/DC op nummer 322 in de NPO Radio 2 Top 2000. Benieuwd hoe het nummer door de jaren heen door de lijst is gestegen en of gedaald? Bekijk hier de statistieken.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie