NPO Radio 2 Top 2000

Disturbed covert ‘If I Ever Lose My Faith In You’ van Sting

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Disturbed covert ‘If I Ever Lose My Faith In You’ van Sting

Sting maakte van zijn 'If I Ever Lose My Faith In You' een hit. Nu steekt heavy-metal band Disturbed het nummer in een nieuw jasje.

Disturbed brengt al jaren verschillende covers uit, maar in 2016 scoren ze een grote hit met hun versie van 'The Sound of Silence' van Simon & Garfunkel. Nu wagen ze zich aan 'If I Ever Lose My Faith In You' van Sting.

'Toepasselijk voor de hedendaagse wereld'

Disturbed vond 'If I Ever Lose My Faith In You' al lange tijd een mooi nummer. Op hun website laten ze weten: "Het nummer lijkt gek genoeg toepasselijk voor de hedendaagse wereld, ook al is het in 1993 uitgebracht. Het gaat over het verliezen van vertrouwen, wat in eerste instantie misschien pessimistisch klinkt, maar het gaat om het belang en de kracht van persoonlijke relaties, en hoe deze je kunnen redden en troost kunnen bieden in een steeds verwarrendere wereld."

De band brengt ook een videoclip uit voor 'If I Ever Lose My Faith In You', die hier te bekijken is:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

Disturbed scoorde in 2019 met hun versie van 'The Sound of Silence' ook een Top 2000 notering, namelijk op plek 18. Dat jaar stond de cover hoger dan het origineel, die genoteerd was op plek 28. Benieuwd hoe de cover zich door de jaren heen heeft bewogen door de lijst? Bekijk dan hier de statistieken.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie