NPO Radio 2 Top 2000

Mercy John over samenwerking met Danny Vera voor 'Roller Coaster'

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Mercy John over samenwerking met Danny Vera voor 'Roller Coaster'

In Textuele Voorlichting belt Martine met zanger Mercy John, die samen met Danny Vera 'Roller Coaster' schreef.

'Roller Coaster' is dit jaar de nieuwe nummer één in de Top 2000. Tekstschrijver Mercy John had nooit verwacht dat het liedje zo goed zou scoren. "Het was nog niet eens duidelijk of Danny het nummer wel op de plaat wilde zetten", vertelt hij. "Toen we het hadden geschreven was het wel van: 'We hebben echt iets tofs gemaakt', maar het nummer is een beetje rustig en het kabbelt voort. In die zin heeft het helemaal geen hitpotentie."

Muzikale en persoonlijke match

John kende Danny nog niet zo goed voordat ze een middag gingen schrijven. Hij vertelt: "We hadden elkaar een keer ontmoet na een optreden, maar ik wist heel weinig van hem. We namen die middag echt de tijd om elkaar eens te leren kennen." De mannen waren niet alleen op muzikaal gebied een goede match, maar ook op persoonlijk vlak. "We bleken allebei wel redelijk wat mee te hebben gemaakt in het leven", legt John uit. "We hadden meteen een klik." En het zou zomaar kunnen dat die persoonlijke klik heeft geholpen bij het schrijven van deze hit.

Een nieuwe interpretatie

Vanuit de titel van 'Roller Coaster' valt misschien al redelijk af te leiden waar het nummer over gaat, maar volgens John eindigt de betekenis daar niet. "Ik ben zelfs over de betekenis onlangs nog van gedachten veranderd", vertelt John. "Je bent geneigd om heel erg naar de titel te kijken, als zijnde 'Roller Coaster'. We zitten in een karretje, waarin we dalen en hoogtepunten hebben, maar we hebben eigenlijk zelf niet zoveel te vertellen. En dat klopt ook wel, maar als je je nog wat meer in de tekst gaat verdiepen, dan gaat het misschien nog wel meer over de mensen die naast ons staan terwijl we dat doorstaan." Wat John betreft kan je altijd wel nieuwe dingen vinden in muziek, zelfs in je eigen teksten. "Indirect zou het wel een liefdesliedje of een bedankliedje kunnen zijn voor de liefde die je altijd heeft bijgestaan, ook in de mindere momenten."

Benieuwd naar de betekenis van de verwijzing naar de magnoliabloem in 'Roller Coaster'? Beluister dan het fragment hieronder:

Thank God It's Sunday

Je hoort Thank God It's Sunday iedere zondag van 22:00 tot 00:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Huub Verwey

Ster advertentie
Ster advertentie