NPO Radio 2 Top 2000

Nielson zingt zijn eigen Top 2000 classic IJskoud live

foto: NPO Radio 2foto: NPO Radio 2
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Nielson zingt zijn eigen Top 2000 classic IJskoud live

Terwijl de sneeuw buiten naar beneden biggelde, zong Nielson binnen een toepasselijk nummer op de bühne van de Top 2000 Stemweek.

Nielson stond al eerder in de Top 2000 met zijn bekende track Sexy Als Ik Dans, met als hoogste notering plek 876, maar de afgelopen twee jaar heeft IJskoud zijn doorbraakhit overtroffen. IJskoud gaat over een moeilijke periode in zijn leven van. De break-up met zijn jeugdliefde, waarmee hij nu getrouwd is, was destijds de inspiratie voor het schrijven van de songtekst. In 2019 kwam het nummer de lijst der lijsten binnen en pakte Nielson ijskoud nummer 487.

Catchy zinnen

De teksten van Nielsons nummers hoor je overal terug. Er zitten een aantal catchy zinnen in die in je hoofd blijven hangen na het horen van zijn hits. Denk aan: ‘Waarom zou je dat doen?’ of ‘Weet je wat het is baby?’ Zelf weet hij niet hoe dat komt. “Ik doe het niet expres dus, dat is het hele ding. Ik word er wel eens van beticht dat we dit expres doen.” Maar dat is dus niet het geval, maakte hij duidelijk. “Ik schrijf gewoon heel erg in schrijftaal.”

Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie