NPO Radio 2 Top 2000

Queen en Adam Lambert delen voorproefje van nieuw album

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Queen en Adam Lambert delen voorproefje van nieuw album

Queen en Adam Lambert brengen op 2 oktober het livealbum 'Live Around The World' uit, maar ze hebben fans nu al getrakteerd op het eerste nummer.

De plaat werd opgenomen in de zeven jaar dat Lambert en Queen tourden en is het eerste album van de succesvolle formatie. Het eerste nummer van de plaat is nu door de bandleden op YouTube gezet: 'The Show Must Go On' live in Londen in juli 2018.

Business as usual

Om de release van het nummer te vieren heeft gitarist Brian May het verhaal achter de track gedeeld. Hieruit wordt maar eens duidelijk hoe goed zijn band was met zanger Freddie Mercury. "Ook al waren we ons allemaal bewust van Freddie's ziekte, we hadden een aantal geïnspireerde en vreugdevolle tijden in de studio en maakten het album Innuendo. We spraken niet veel over Freddie's ziekte. Hij wilde gewoon zo veel mogelijk doorgaan met ‘business as usual’."

'Ik ga het doen schat!'

'The Show Must Go On' belandde op het album Innuendo. "De melodie vroeg om een aantal zeer veeleisende topnoten", legt May uit. "Ik zei tegen Freddie: 'Ik wil niet dat je jezelf te zwaar belast. Dit zal niet makkelijk zijn. Zelfs niet voor jou!'" Toch maakte Mercury zich niet druk. May vertelt verder: "Hij zei: 'Maak je geen zorgen. Ik ga het doen schat!'. Hij dronk toen een paar van zijn favoriete shots wodka, ging tegen de mengtafel staan en leverde een van de meest buitengewone uitvoeringen van zijn leven."

Luister hieronder naar het eerste nummer van het livealbum Live Around The World:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het beste van zeven jaar touren

Fans moeten dus nog even wachten tot ze klassiekers als 'Bohemian Rhapsody' en 'Don't Stop Me Now' weer door het stadion horen schallen. Daarom willen Queen en Adam Lambert het publiek iets geven om de pijn enigszins te verzachten. Met Live Around The World brengen ze het livegevoel naar de mensen thuis. "Een livealbum voelde gewoon goed", laat Lambert weten in een persbericht.

De mannen hebben ervoor gekozen om niet één concert uit te lichten voor de plaat. Ze zijn in het archief met ruim tweehonderd shows gedoken om de beste live-uitvoeringen van de afgelopen jaren te verzamelen. De plaat bevat onder meer optredens in Londen, Tokyo, New York en Lissabon. "We hebben veel plezier gehad bij het samenstellen ervan en het uitkiezen van favoriete uitvoeringen van de afgelopen zeven jaar."

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie