NPO Radio 2 Top 2000

Stromae over 'Alors On Danse'

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Stromae over 'Alors On Danse'

Nummers uit de Top 2000 kunnen herinneringen oproepen vanwege de tekst, maar soms zijn ze gewoon bedoeld om op te dansen, zoals 'Alors On Danse'.

Quote

Met deze muziek kan ik op een eenvoudige manier mijn verhaal vertellen.

Stromae

Nog niet vergeten

Daar was 'ie ineens in 2010, de Brusselse zanger/rapper Paul Van Haver, beter bekend als Stromae. 'Alors On Danse' is zijn eerste hit. aanvankelijk lijkt de Belg een onehitwonder, omdat we een paar jaar niks meer van hem vernemen, al slaat hij in 2014 keihard terug met zijn tweede plaat Racine Carrée. Daarop staan de hits 'Formidable', 'Papaoutai' en 'Tous Les Mêmes', die eveneens alle drie in de Top 2000 te vinden zijn. Toch zijn de stemmers ook zijn debuut niet vergeten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maestro

Stromae beschouwt zijn muziek als een mix van folk, chansons, hiphop en elektronische muziek. "Met deze muziek kan ik op een eenvoudige manier mijn verhaal vertellen", legt hij uit. Hij laat ook zien, in het filmpje hieronder, hoe hij 'Alors On Danse' gecomponeerd heeft. Zoals hij het doet, ziet het er heel simpel uit, maar Stromae is natuurlijk ook een echte grootmeester. Een maestro. Mae-stro. Stro-mae. Briljant in zijn eenvoud.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stromae heeft vier noteringen in de Top 2000. 'Formidable' op nummer 296, 'Papaoutai' op nummer 476, 'Alors On Danse' op nummer 1113 en 'Tous Les Mêmes' op nummer 1455.

Ster advertentie
Ster advertentie