NPO Radio 2 Top 2000

Ed Sheeran over 'The A Team'

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Ed Sheeran over 'The A Team'

Soms hebben mensen die het moeilijk hebben vooral een duwtje in de goede richting nodig. Daarover gaat 'The A Team' van Ed Sheeran.

Quote

Ik had nog nooit de donkere onderbuik van Londen gezien.

Ed Sheeran

Braziliaanse nummer 1-hit

Hij behoort tot de grootste popsterren van het moment, maar vijf jaar geleden kent nog bijna niemand Ed Sheeran. Dat verandert in één klap met de single 'The A Team', de grote doorbraak van de Britse singer-songwriter en de eerste single van zijn debuutalbum +. 'The A Team' piekt begin 2012 op de tweede plek in de Mega Top 50, net onder de eerste Braziliaanse nummer 1-hit 'Ai Se Eu Te Pego!' van Michel Teló. Het contrast tussen beide platen kan echter bijna niet groter. En nee, het nummer heeft niks met B.A. Baracus te maken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Daklozen in Londen

De winterse folkballad van Ed Sheeran gaat over een aan crack verslaagde prostituée die de zanger tegenkomt wanneer hij in 2009 optreedt in een daklozenopvang in Londen. Haar bijnaam is Angel en ze is fan van Guns N' Roses, dus Sheeran zingt 'Sweet Child O' Mine' voor haar. "Ik woonde destijds twee jaar in Londen, maar ik had nog nooit de donkere onderbuik ervan gezien", vertelt hij over zijn gesprekken met de daklozen van de Britse hoofdstad. "Alles wat ze nodig hadden, was een duwtje in de goede richting."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie