NPO Radio 2 Top 2000

Danny Vera ontvangt NPO Radio 2 Top 2000 Award

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Danny Vera ontvangt NPO Radio 2 Top 2000 Award

De NPO Radio 2 Top 2000 Award is dit jaar voor Danny Vera. Hij is met de vierde plek voor 'Roller Coaster' de hoogste nieuwe binnenkomer ooit in de lijst der lijsten.

Danny Vera ontving de award uit handen van Ruud de Wild tijdens De Wild In De Middag. Daarna speelde hij 'Roller Coaster' live in het Top 2000 Café:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 2 Top 2000 Award

Met de NPO Radio 2 Top 2000 Award zetten we jaarlijks een Nederlandse artiest of band extra in de schijnwerpers. Vorig jaar ging de prijs naar Davina Michelle. Haar 'Duurt Te Lang' stijgt dit jaar met 333 plekken naar positie 144 (vorig jaar 477).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Roller Coaster'

'Roller Coaster' heeft dit jaar behoorlijk wat teweeggebracht en dat zien we terug in de Top 2000. Toen Rob Stenders de plaat eerder dit jaar voor het eerst draaide, stroomden de appjes van luisteraars al snel binnen. Een paar dagen later speelde Danny het nummer live in Stenders Platenbonanza en bleek een nieuwe Nederlandse klassieker geboren. ”Roller Coaster is voor altijd. Dit bewijst dat muziek verbindt. Mooi dat Nederlandse muziek zo succesvol kan zijn", aldus Stefan Stasse over de hoge notering van het nummer.

VOLG DE TOP 2000

Je volgt de NPO Radio 2 Top 2000 van 25 t/m 31 december op radio, tv en online. We hebben alle kanalen voor je in een handig overzicht gezet zodat je niets hoeft te missen. Bekijk de lijst van dit jaar.

Foto omslag: Nathan Reinds

Ster advertentie
Ster advertentie