Songfestival

Froukje volgde S10 naar Turijn: 'Ik ben zo trots op haar'

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Froukje volgde S10 naar Turijn: 'Ik ben zo trots op haar'

Vanavond is het zover: dan vertegenwoordigt S10 Nederland in de halve finale van het Eurovisie Songfestival met De Diepte. In Turijn heeft ze steun aan collega-muzikant en vriendin Froukje, die ziet hoe S10 helemaal klaar is om de strijd aan te gaan: "Dit is gewoon helemaal haar ding."

Bij Aan De Slag! blikken S10 en Froukje vooruit op de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival, die vanavond plaatsvindt. De zangeres stond gisteravond al op het podium voor het juryoptreden en kan niet wachten om dat vanavond nog eens te doen. "Het ging supergoed", vertelt S10. "In het begin was ik nog wat zenuwachtig. En op een gegeven moment dacht ik: fuck it, dit ga ik niet doen. Ik ga ervoor. Daardoor ben ik nu extra hyped", vervolgt ze. "Ik voel me thuis op het podium. Ik ben er gewoon klaar voor."

Froukje

In de studio in Turijn sluit ook Froukje aan, met wie S10 ondanks het duet Zonder Gezicht uitbracht. "Ze doet het zo goed", vertelt Froukje over de bevriende zangeres. Ze geeft aan onder de indruk te zijn van het Eurovisie-circus waar S10 in terecht is gekomen: "Het is zo heftig. Ik kan alleen maar van een afstandje kijken hoe dat is. Ik weet ook hoe het is om als artiest heftige dingen door te maken en hoe al die heisa is, en het Songfestival is dat gewoon keer duizend."

Bekijk het volledige gesprek hieronder:

Video niet beschikbaar

Aan De Slag! live vanuit Turijn

Je hoort Bart Arens van maandag 9 mei t/m vrijdag 13 mei live vanuit Turijn met Aan de Slag! op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie