Songfestival
AVROTROS

Manager en oud-mentor S10 spreken vol lof over optreden: 'Zo jezelf gebleven'

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Manager en oud-mentor S10 spreken vol lof over optreden: 'Zo jezelf gebleven'

S10 zong gisteravond de sterren van de hemel. Het leverde haar een plek op in de grote finale van het Songfestival op zaterdag 14 mei. Ze staat dan wel in haar eentje op het podium, maar Stien beleeft dit avontuur zeker niet alleen.

Zo is bijvoorbeeld haar manager Froukje afgereisd naar Turijn om S10 te steunen. Al hoewel, misschien is manager niet de juiste omschrijving voor Froukje, die volgens S10 'haar alles' is. "Ze is mijn allerbeste vriendin in het leven. We spreken dezelfde taal met elkaar", aldus Stien. Ze zijn samen te gast bij Bart Arens in Aan De Slag.

Genieten van ieder moment

Direct na het optreden vloog Stien Froukje dan ook in de armen. Ook voor Froukje, die net zo gespannen als was als Stien, was dit een bijzonder moment: "Ik kijk haar aan en ik voel wat ze denkt. Stien staat alleen op het podium, maar we hebben dit avontuur van begin tot eind samen meegemaakt." De twee besloten dan ook van iedere seconde van het avontuur te genieten, "anders is dit het niet waard", vervolgt Froukje.

Emotionele verrassing

Maar Froukje is niet de enige belangrijke persoon uit Stiens leven die enorm trots is op haar prestatie. Bart belt als verrassing de oud-mentor van Stien, die een grote rol heeft gespeeld in haar leven. "Zij zag mij echt. Ze wist wat er met mij aan de hand was, maar ze liet me zo in mijn waarden" vertelt Stien. Ondanks alle obstakels in Stiens leven, is het goed gekomen. Haar oud-mentor Ilse spreekt dan ook vol lof over haar: "Dat je nu daar staat te shinen en het zo goed doet en zo jezelf bent gebleven, trotser dan trots kan ik niet zijn."

Luister hieronder het hele fragment terug:

Video niet beschikbaar

Aan De Slag! live vanuit Turijn

Je hoort Bart Arens van maandag 9 mei t/m vrijdag 13 mei live vanuit Turijn met Aan de Slag! op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie