Simone's Songlines - archief
AVROTROS

Simone's Songlines - Podcasts 2022

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Simone's Songlines - Podcasts 2022

Interviews met creatievelingen als artiesten, schrijvers en kunstenaars over hun leven, werk, favoriete muziek en inspiratie. Beluister hier alle interviews uit Simone's Songlines.

foto: Aleksandra Pruenner

Wil je je abonneren op de podcast van Simone's Songlines? Dat kan onder andere via Spotify!

Leo Lyons
Hoeveel mensen lopen er nog rond op deze planeet die kunnen zeggen “Ik heb op het Woodstock Festival gespeeld in 1969?” Een handjevol, en één daarvan komt uitgebreid aan het woord in de nieuwe Songlines podcast, te weten bassist Leo Lyons, mede oprichter van de Britse blues-rock band Ten Years After. Op zondag 17 augustus 1969, de derde dag van het Woodstock festival, deelden ze het podium samen met o.a. Joe Cocker, The Band, Blood Sweat & Tears, Crosby Stills Nash & Young en Jimi Hendrix. Leo speelt ook nog in een andere band "Hundred Seventy Split”, die hij vernoemd heeft naar een bekend kruispunt hier in Nashville, waar hij jarenlang heeft gewoond en gewerkt als songwriter. Voor dit interview leggen we een transatlantisch lijntje naar Wales, want daar woont hij nu. Luister of download.

Sue Moreno
Te gast in de nieuwe Songlines podcast is een creatieve duizendpoot: de Nederlandse zangeres, songwriter, actrice, model, danseres en vintage Hollywood diva Sue Moreno. Ze heeft net een nieuw album uitgebracht: The Memphis Soul Sessions, dat ze opnam in Memphis met muzikanten uit de legendarische Hi Rhythm en Stax gelederen, op analoge apparatuur die jarenlang gebruikt werd in Nashville’s RCA Studio B en bij de Grand Ole Opry. Luister of download.

Kafka
Dafne en Frank van Kafka in gesprek met Chantal Schouten over hun debuutalbum 'Out of Tune'. Luister of download.

Nicci Nova
We beginnen het nieuwe jaar met een podcast van Nicci Nova! De 23-jarige studente aan de Rockacademie gooide grote ogen met haar vertolking van 'Laat Me' van Ramses Shaffy bij Giel. Onlangs verscheen haar debuutalbum met nummers van haar helden maar ook eigen liedjes. Het maken van 'Zilver gelijnd' werkte therpautisch voor Nicole van Hoof (echte naam); ze overwon faalangst, prestatiedrang en depressie. Songlines verslaggever Chantal Schouten zocht haar op. Luister of download.


Luister iedere vrijdag op zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 naar Simone's Songlines op NPO Radio 2.

Beluister hieronder oudere interviews terug:

Ster advertentie
Ster advertentie