Simone's Songlines
AVROTROS

Muziek van Bob Dylan veranderde het leven van theatermaker Debby Petter

  1. Nieuwschevron right
  2. Muziek van Bob Dylan veranderde het leven van theatermaker Debby Petter

Debby Petter is actrice, schrijfster en ex-nieuwslezeres. Ze is getrouwd met Youp van ‘t Hek en hoopt binnenkort weer het theater in te kunnen met haar voorstelling ‘De Liefde Voorbij’.

Songlines producer Chantal Schouten zoekt Debby op voor een openhartig gesprek over liefde, reizen, keuzes maken en natuurlijk: Muziek! Vlak voordat in 2020 de coronacrisis de wereld in zijn greep nam begon Debby aan haar nieuwe theatervoorstelling. Ze vertelt dat ‘De Liefde Voorbij’ gaat over het ingewikkelde van liefde en daarmee in het bijzonder langlopende relaties. Wat is het geheim van een goed huwelijk en moet je altijd eerlijk zijn?

Like A Rolling Stone

Chantal spreekt Debby ook over een bijzonder moment in haar leven. Wanneer Debby klaar is met haar studie wijst alles er op dat ze het onderwijs in gaat. Echter, op een bepaald moment wordt ze gevraagd om te spreken op een beurs. Het toespreken van mensen om ze vervolgens vast te houden met haar woorden bevalt zo goed dat ze denkt: “Ik moet helemaal niet verder in het onderwijs, ik moet kijken of ik hier mijn vak van kan maken.” Debby komt die avond thuis en het eerste wat ze hoort is ‘Like A Rolling Stone’ van Bob Dylan. Op dat moment weet ze het zeker “Ik moet iets anders gaan doen”.

Beluister hier de Songlines Podcast met Debby Petter:

Songlines Podcast: Debby Petter

Benieuwd naar meer afleveringen van de Songlines Podcast?

​Je kunt ze allemaal beluisteren of downloaden via Apple Podcasts en de NPO Radio 2 site en app!

Simone's Songlines

Je hoort Simone's Songlines iedere vrijdag- op zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur op NPO Radio 2!

Omslagfoto: Bob Bronshoff

Ster advertentie
Ster advertentie