Roodshow

Het leven van Prince

  1. Nieuwschevron right
  2. Het leven van Prince

Prince is woensdag 21 april overleden op 57-jarige leeftijd. De doodsoorzaak is nog niet duidelijk.

Het lichaam van Prince werd donderdag aangetroffen op zijn landgoed Paisley Park. "Het is met groot verdriet dat ik moet bevestigen dat de legendarische, iconische artiest Prince Rogers Nelson deze ochtend in zijn huis bij Paisley Park is overleden op 57-jarige leeftijd", aldus zijn manager in een verklaring. Zijn lichaam werd aangetroffen in de studio in zijn huis in Minnesota.

Reden voor de Roodshow om stil te staan bij zijn muzikale carriere. Hoe was het om met Prince te werken, wat maakte hem zo briljant en hoe gaat het als je hem mag interviewen? Of wat dacht je van een mix van 20 minuten met alleen maar Prince-nummers?

Docu over zijn beginjaren

Jan-Willem heeft een prachtig overzicht gemaakt van hoe zijn carriere begon. Van zijn geboorte naar een prachtige demo uit 1977 tot de klassieker Purple Rain.

Hoe bijzonder is het als je als festivaldirecteur gebeld wordt dat Prince bij jou wil optreden, meestal gaat dat andersom tenslotte. Jan Willem Luiten is directeur van het North Sea Jazz festival en heeft wel wat verhalen over Prince.

Ronald de Bas begeleidde Prince tijdens een promotie-ronde in Nederland. Zo was hij ook bij dit gesprek met Ivo Niehe. Dat had nogal wat voeten in de aarde, want Prince was niet zo gecharmeerd van Ivo's jasje.

Kees Franken heeft een prachtige mix van bijna 20 minuten met de lekkerste Prince tracks gemaakt, even volume op vol en genieten maar:

Popjournalist Amanda Kuyper was in November nog bij Prince thuis, zij was waarschijnlijk de laatste Nederlandse journalist die Prince heeft gesproken. Dat Prince sowieso niet van interviews houdt maakt het nog specialer dat zij hem wel sprak. Hoe was dat?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie