Roodshow

Het grote voorbeeld van Adele

  1. Nieuwschevron right
  2. Het grote voorbeeld van Adele

Vier uitverkochte shows in Nederland! Haar album 21 is dit weekend uitgeroepen tot het meest succesvolle album ooit! Het gaat heel goed met de carrière van Adele! Geliefd bij de mensen en een voorbeeld voor veel zangeressen. Maar wie heeft ze zelf graag op de speakers?

ETTA JAMES

Etta James de vrouw die van R’n’B, Rock en roll maakte! Adele ontdekt haar als tiener bij toeval in een platenzaak.
In eerste instantie valt ze trouwens vooral voor het kapsel van Etta James. Haar nichtje is kapster en de 14 jarige Adele staat erop dat zij dezelfde coupe krijgt.
Met een nieuwe kapsel gaat het album in de cd speler… En hoort ze de vrouw zingen die haar muzikale leven voorgoed zal veranderen…

Adele is diep onder de indruk van de manier waarop Etta James haar nummers brengt. “Ieder woord komt binnen, zo overtuigend, alsof ze de nummers rechtstreeks voor mij zingt”
De jonge Adele luistert iedere avond minstens een uur naar de zangeres, zingt mee, oefent en leert zo, beetje bij beetje, haar eigen stem te kennen.

JEUGDDROOM

In 2009 komt haar jeugddroom bijna uit als ze haar Amerikaanse tour mag afsluiten in de Hollywood Bowl met onder andere haar grote idool… Maar het loopt anders. Etta James is ziek en moet helaas afzeggen. Een grote tereurstelling voor Adele.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Etta James overlijdt in 2012. Een groot verlies voor de muziekwereld en een schok voor Adele. Van een gezamenlijk optreden is het nooit meer gekomen. Maar Etta leeft voort in de zangeres die vanavond voor de 4 keer in een uitverkocht Ziggo Dome stond.


Ster advertentie
Ster advertentie