Rio

Yuri van Gelder verliest kort geding

  1. Nieuwschevron right
  2. Yuri van Gelder verliest kort geding

Turner Yuri van Gelder verliest het kort geding dat hij aanspande, nadat hij werd weggestuurd van de Olympische Spelen in Rio.

Verbazing

Nederland werd dinsdagochtend 9 augustus wakker met het nieuws dat turner Yuri van Gelder is weggestuurd van de Olympische Spelen in Rio. De officiële verklaring meld dat dit zou zijn wegens alcoholgebruik en het verlaten van het Olympisch dorp, wat voor Team NL ten strengste verboden is. Reden genoeg voor Floortje en Jeroen om even te bellen met Edwin Cornelissen, sportverslaggever van de NOS ter plaatse.

Quote

Hij heeft twee grote fouten gemaakt

Edwin Cornelissen (sportverslaggever NOS)

Herstelpilsje

Oud-schaatser Jan Ykema heeft ervaring met het winnen van een Olympische medaille, maar ook met de schaduwzijde van het sportersbestaan. "Ik ben geboren met verslavingsgevoeligheid en toen ik stopte met schaatsen is het heel erg fout gegaan", vertelt hij tegen Jeroen en Floortje. "Ik raakte verslaafd aan de cocaïne en andere zware drugs, dat heeft veertien jaar geduurd." Vroeger was alcohol op de Spelen volgens Ykema niet zo'n big deal. "Ik kom nog uit de tijd dat we nog een herstelpilsje dronken en soms wel één te veel."

Pissig

Ykema vindt het treurig wat er nu gebeurt. "Mensen kunnen problemen hebben en anders in het leven staan", vindt hij. "De meeste sporters kunnen goed ontspannen en ontladen met kaarten, sjoelen en rummikubben, met Yuri is dat anders." De oud-schaatser zegt pissig te zijn op de sportersbond. "Hij had ook goud kunnen winnen, dat wordt afgenomen door een bestuurder", meent Ykema. "Het zijn juist deze mensen waar we boeken over schrijven."

'Don't give up, Yuri'

Van Gelder spant een kort geding aan om zijn gedwongen vertrek aan te vechten. Dat verliest hij. Rob Stenders onderbreekt er, geheel tegen zijn gewoonte in, het prachtige 'Don't Give Up' voor.

Voor meer Rio-nieuws kan je naar onze Rio-pagina gaan.

Supporterstour
Ma - Vr 06.00 - 09.00 uur
​DJ: Floortje Dessing & Jeroen Kijk in de Vegte

Ster advertentie
Ster advertentie