Rio

Nadine Broersen: alles voor de meerkamp

  1. Nieuwschevron right
  2. Nadine Broersen: alles voor de meerkamp

Praktisch óp de baan van Atletiekvereniging SPRINT in Breda, het tweede thuis van meerkampster Nadine Broersen, focusten Jeroen en Floortje zich op de sporter die zomaar ineens met een medaille terug kan komen uit Rio.

Officieel komt Nadine Broersen misschien niet uit Breda, maar al vanaf haar zevende woont ze daar in de buurt. We mogen met recht zeggen dat de roots van de Nederlandse meerkampster in het zuiden 's lands liggen. Zeker als we even gaan tellen hoeveel uur ze wel niet heeft doorgebracht op haar atletiekvereniging.

SPRINT

Tegenwoordig is dat Atletiekvereniging SPRINT aan het randje van het Mastbos in Breda. Een nieuw complex met een unieke atletiekbaan en alle voorzieningen die een sporter maar kan wensen. Uitgemaakte zaak: Floortje en Jeroen gingen voorbeschouwen op het atletiekweekend en Nadine in het bijzonder vanaf SPRINT.

Sabine van de Reijt

SPRINT komt uit in de top van de Nederlandse atletiekcompetitie. Eén van de teamgenootjes van Nadine is Sabine van de Reijt. Samen werden ze al meerdere keren Nederlands kampioen. Topsport dus.

Met de meerkamp is de horde is eerste... nouja... horde. "Er kan van alles misgaan, dus als je die goed doorkomt is het heel lekker voor jezelf dat je er goed in zit." Maar dan volgen er nog zes onderdelen bij de vrouwen.

"Er mag echt wel wat meer aandacht voor zijn, want ze doen dit op zó'n hoog niveau," zegt Sabine. Het is misschien ook wel knapper om allround zo goed te zijn dan op één nummer. "Misschien is het ook wel lekker dat er zo veel aandacht gaat naar Dafne Schippers, dat geeft hen een beetje rust."

Zomaar kans op medaille

Gaat zich dat uitbetalen? Dát is de vraag natuurlijk. "Ik denk dat als ze fit zijn, en dat zijn ze," vertelt Sabine, "dat ze echt wel hoog kunnen eindigen. Misschien zelfs een (bronzen) medaille. Het ligt allemaal zo dicht bij elkaar dat iedereen een kans maakt. Ook Nadine!

Op die medaille hoopt de familie van Nadine ook. Niet iedereen is namelijk mee naar Rio, dus volgen vader Jos en zus Nathalie alles vanuit huis. De komende week passen ze hun leefritme aan om de wedstrijden zo veel mogelijk live te zien. Ze zijn natuurlijk supertrots op 'hun Nadine'.

Geen last, wel lust

Niet alleen de sporter zelf moet veel opofferen voor het behalen van de Spelen, de familie ook. Elk weekend naar de club, halen, brengen, weekenden op locatie, overal op tijd. Maar Jos ziet dat anders: "Sommigen zien het misschien als een last, als ouders en zussen zijnde van Nadine was het een lust. Ook als je ziet wat ze daardoor heeft bereikt. En alle kilometers en uren die we erin hebben gestoken, deden we met liefde." En het feit dat het "keigezellig" was op de clubweekenden, was ook geen straf.

Plaat voor een thuisblijver

Op haar familie kan Nadine in elk geval bouwen. Daarom had ze tot slot nog een klein cadeautje voor haar vader: een liedje! Ze had namelijk 'Someone Like You' van Adele aangevraagd om de zenuwen bij Jos weg te nemen.

Nu maar hopen dat de zenuwen voor niks zijn en dat Nadine het heel goed doet in Rio...

Ster advertentie
Ster advertentie