Rio

Danick Snelder: handbal op de kaart

  1. Nieuwschevron right
  2. Danick Snelder: handbal op de kaart

In één klap staat handbal op de kaart in Nederland en daar heeft het Nederlandse damesteam álles mee te maken. Daarom naar de hometown van aanvoerdster Danick Snelder voor de laatste Supporterstour: Pijnacker.

Wat hebben we deze Spelen ongelooflijk genoten van de handbaldames van Nederland. Bloedfanatiek, supergoed, heel veel plezier in het spelletje en zo gewoon gebleven. Na een rommelige start speelden ze zelfs de Brazilianen in eigen huis van het veld met een dikke overwinning na een heel spannende kwartfinale.

Helse halve finale

Dus een halve finale tegen Frankrijk was het gevolg. Nog een tegenstander van wereldformaat en eentje waar de dames eerder al heel veel moeite mee hadden. Dat leverde een ongelooflijk spannende pot handbal op. Pro-handballer en tweelingbroer van een van de meest in het oog springende speelsters, Estavana Polman, gaf zijn analyse bij Floortje en Jeroen in de show.

"Ik denk dat ik wel honderd hartverzakkingen had," zegt Dario die de wedstrijd echt als supporter heeft gekeken, "het was zenuwslopend." Het liep alleen anders dan gehoopt, want Nederland verloop op één miezerig puntje na de wedstrijd: "Gister mocht het helaas niet zo zijn, maar wat hebben ze de handbalsport op de kaart gezet. Supertrots!"

Glunderende vader

Wie minstens zo trots was op de handbaldames en één in het bijzonder, was de vader van aanvoerdster Danick Polman. Dat was ook precies de reden waarom de Supportersbus was neergestreken in Pijnacker, haar hometown. Danick speelde een dijk van tournooi in Rio en daar glunderde haar vader helemaal van in onze Supportersbus.

Hoe het voelt om je eigen dochter op de Spelen te zien schitteren? "Onwijs trots dat Danick in de halve finale heeft gezeten," vertelt Ronald. "Dat ze sowieso op de Olympische Spelen is... dat is wel wat natuurlijk."

Er vroeg bij

Het handbal zat er al vroeg in bij Danick. Op haar vijfde ging ze naar Oliveo in de buurt en groeide op haar 12e door naar Hellas in Den Haag. "Altijd al fanatiek. Ze wil altijd winnen en gaat er helemaal voor." De handbalgenen heeft ze overigens van haar moeder, maar het hele gezin droeg bij aan het bereiken van wat Danick nu heeft bereikt. Halen, brengen, trainen, sporten... altijd stonden pa en ma voor haar klaar.

Handbal in de spotlights

En dat handbal nu ineens in de spotlights staat mede door je eigen dochter, dat is ook wel bijzonder. "Onwijs leuk! Dat zie ik bij mij op school ook, ik zit in het onderwijs," zegt een duidelijk trotse vader. "Ik kreeg gister zelfs appjes van leerlingen en oud-leerlingen van: 'leuk dat uw dochter dat doet!' Ja, dat is gewoon kicken."

Verzoekplaatje

Danick weet zelf ook wel dat haar vader altijd voor haar klaarstaat, ook op de afstand tussen Rio en Pijnacker. Daarom vroeg ze voor hem een liedje aan: 'Proosten' van Guus Meeuwis. Daar hebben ze fijne herinneringen aan die eventjes wel naar boven kwamen, want dat verzoekje vond Ronald heel leuk om te horen.

Ster advertentie
Ster advertentie