Podcast

Danny Vera over de gospels van Elvis Presley: 'Beste wat hij ooit heeft gemaakt'

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Danny Vera over de gospels van Elvis Presley: 'Beste wat hij ooit heeft gemaakt'

In de tweede aflevering van Searching for the Soul leren we Danny Vera op een andere manier kennen. Samen met Giovanca en Henk praat hij openhartig over zijn jeugd, muziek, grote voorbeeld en geloofsovertuiging.

Rock & roll, soul, blues, jazz, hip hop, r&b en meer genres zijn allemaal beïnvloed door Gospel. Vele artiesten, waaronder Elvis Presley, lieten zich inspireren door de muziekstroom. In deze aflevering van de podcast Searching for the Soul neemt Danny Vera je mee in de wereld van Elvis Presley, met de nadruk op zijn gospelsongs.

Opgroeien in Zeeland

Als jonge jongen helpt Danny zijn vader vaak met de bloemenwinkel in Middelburg. Wanneer ze samen bestellingen rondbrengen, maakt hij door een cassettebandje voor het eerst kennis met Elvis Presley. Danny: "Bij mij kwam het over alsof hij deze muziek het liefste zong. Dat hoor je bij een artiest: als iemand zingt wat 'ie het liefste zingt, dan zingt hij dat het best en gaat daar de meeste bezieling inzitten. De gospels van Elvis vind ik eigenlijk het beste wat de man ooit heeft gemaakt."

Geloven

Als Giovanca aan Danny vraagt waar hij precies in gelooft, valt hij even stil. Danny: "Dat weet ik niet zo goed. Ik geloof voornamelijk meer in de liefde", begint hij. Die geloofsovertuiging deelt hij ook met zijn publiek tijdens concerten. "Ik doe het met een knipoog, maar ik krijg daarna zoveel reacties van mensen die het fijn vonden. Ik doe precies hetzelfde als gospel, alleen pak ik het beeld van Jezus er niet zo bij." Benieuwd naar het gesprek met Danny Vera over geloof, muziek en gospel? Beluister de aflevering hieronder:

#2 - Zanger Danny Vera over de gospel van Elvis Presley (S02) - Searching for the Soul

Video niet beschikbaar

Searching for the Soul

We zijn weer terug met Searching for the Soul of Gospel Part 2! Henk van Steeg en Giovanca Ostiana ontvangen geweldige gasten als Danny Vera, Typhoon, Karin Bloemen, Leo Blokhuis, gospelzangeres Muriel Blijd en meer. Samen nemen ze je mee in de verhalen over en achter de gospel. En er klinkt natuurlijk veel (live) muziek.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie