Podcast

Bliksemstart van het Nederlandse powerrocktrio Fire Horse

foto: Suburban Records
  1. Nieuwschevron right
  2. Bliksemstart van het Nederlandse powerrocktrio Fire Horse

Het rockende trio Fire Horse, bestaande uit oud-leden van onder andere Birth of Joy en Peter Pan Speedrock, kent een vliegende start. In de nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast spreken Suzanne Bosman en Mike Arntz met frontman Kevin Stunnenberg over het debuutalbum van de band.

Fire Horse is een nieuwe Nederlandse band met een line up waarin je niet de minsten van de Nederlandse rockscene in terug vindt. Zanger/gitarist Kevin Stunnenberg (ex-Birth of Joy), bassist Peter van Elderen (o.a. Peter Pan Speedrock) besloten eens met elkaar te gaan jammen. Dit klikte zo goed dat ze al snel drummer Guy Pek (Grenadeers) vroegen om zich bij hen te voegen. De muziek ligt volgens de band tussen stevige powerrock en post-grunge.

Bloedbroeders

Het drietal gaat samen aan de slag in de repetitieruimte en al snel blijkt er een zo grote klik dat de liedjes als bijna vanzelf worden geschreven en bijna even zo snel staat er ook al een platenlabel op de stoep. Wat men bij het platenlabel nog niet wist, was dat de drie mannen van Fire Horse bij wijze van ultieme bloedbroederschap het contract met hun eigen bloed wilde ondertekenen. Toen dat eenmaal ook was geschied, werd er vorig jaar zomer een album opgenomen in de Wisseloord Studios in Hilversum. Suzanne Bosman en Mike Arntz bellen met Kevin Stunnenberg over deze bliksemstart van Fire Horse. De nieuwe single Don't Care wordt helemaal gedraaid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luisteraar Nico Tak is een groot muziekliefhebber die het liefst zoveel mogelijk muziekstromingen ontdekt. Hij noemt zichzelf een veelvraat op het gebied van metal en hij mag daarnaast graag ook naar jazz luisteren. De synthese tussen deze twee stijlen vindt hij verrassend en graag wil hij hierin de band Ever Forthright en de track Lost in our Escape laten horen.

Degenerate

In een mail van luisteraar Rick Herben schrijft hij dat één van zijn favoriete bands die hij bij De Keiharde heeft ontdekt Degenerate is. Ook schrijft hij of wij eens willen vragen hoe het met hun nieuwe album zit en dus bellen we met zanger gitarist Rens Hilgers die ons bijpraat en horen we ook een snippertje nieuw werk van Degenerate.

Suzanne heeft een tip meegenomen van gypsy-punkrockformatie Gogol Bordello en Mike laat een progressief post blackmetal album van de band In The Woods uit zijn platenkast vallen.

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Foo Fighters en Sylosis.

#12 - De bliksemstart van Fire Horse (S05) - De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie