Podcast
EO

Judy Blank: 'Liedjes zijn kleine medicijnen’

foto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Judy Blank: 'Liedjes zijn kleine medicijnen’

In een nieuwe aflevering van Tekstuele Voorlichting is singer-songwriter Judy Blank te gast!

Open durven te zijn

'Gevloerd', noemt ze zichzelf wanneer ze in dit gesprek terugblikt op de periode waarin ze schreef voor haar EP Saddies. Judy Blank behaalde de finale van De Beste Singer-Songwriter en reisde met haar muziek door Amerika. Maar deze zes nieuwe liedjes maakte ze letterlijk en figuurlijk juist heel dichtbij zichzelf. "Ik schreef het op piano bij mijn moeder en voelde me weer zestien", legt ze uit. Ook deelt ze wat er voorafging aan deze breakdown. "Ik had nooit gedacht dat uit zo'n periode liedjes zouden komen. Maar ik heb geleerd dat als je open durft te zijn er heel mooie dingen ontstaan."

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering van Tekstuele Voorlichting:

#14 - JUDY BLANK: 'Liedjes zijn kleine medicijnen' (S05) - Tekstuele Voorlichting

Tekstuele Voorlichting

In deze podcast graaft NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster met behulp van liedjesschrijver Matthijn Buwalda door een betekenisvolle songtekst. Ze nodigen de artiest erachter uit om te ontdekken uit welk hart de woorden komen en wat ze betekenen.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie