Podcast
AVROTROS

Zangeres Ann Wilson over 50 jaar Heart in De Keiharde Pödcast

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Zangeres Ann Wilson over 50 jaar Heart in De Keiharde Pödcast

Hoog bezoek in De Keiharde Pödcast: zangeres Ann Wilson vertelt aan Mike Arntz en Suzanne Bosman over het 50-jarig bestaan van haar band Heart. Daarnaast gaat ze in op haar soloproject Fierce Bliss.

De Amerikaanse muzikant Ann Wilson heeft een magistraal oeuvre opgebouwd. In de jaren 70, 80 én 90 scoorde ze met haar band Heart wereldhits, met onder andere Crazy on You, Barracuda, Alone en All I Want To Do Is Make Love To You. Op 29 april bracht ze haar eerste echte soloalbum Fierce Bliss uit. Ann Wilson, de iconische stem van Heart, praat in De Keiharde Pödcast met Suzanne Bosman en Mike Arntz over de beweegredenen van haar soloavontuur.

De plaat klinkt 'edgy' als een jaren 70 Heart-album en Ann schreef acht nummers en nam daarnaast nog drie covers op. Op Fierce Bliss werkt ze onder andere samen met de bluesrockers van Gov't Mule, countryzanger Vince Gill, gitarist Kenny Wayne Sheppard en gitarist Tom Bukovac. De inmiddels 72-jarige zangeres blinkt op de plaat uit met een soulvolle stem, die op de juiste momenten een raspig randje heeft. De track Angel's Blues wordt helemaal gedraaid in de aflevering.

Jubileumfeest

Eén van de redenen dat er tijd en ruimte was voor een soloproject is dat Heart op dit moment even 'on a break' is. De kern van Heart bestaat uit Ann Wilson en haar zus, gitarist Nancy Wilson, maar door een conflict in de privésfeer hebben de zussen even geen contact met elkaar. Toch weet Ann De Keiharde te vertellen en te verrassen met de mededeling dat Heart volgend jaar een 50-jarig jubileum viert en dat ze weer terugkomen voor een anniversary party. Hoe dat eruit gaat zien weet ze nog niet, maar ze wil wel dat alle muzikanten die ooit in de band Heart hebben gespeeld worden uitgenodigd.

Het hele interview met Ann Wilson is hier terug te zien:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Impure

Via het Insta-account kreeg De Keiharde een bericht van Jesse Jansen, vocalist van de blackened death metalband Impure uit Breda met de vraag of De Keiharde hun EP Blasphemy wilde checken. Dat is gedaan en Suzanne en Mike zijn onder de indruk van deze band waarvan de leeftijd van de bandleden ligt tussen de 15 en 20 jaar. Jesse praat aan De Keiharde lijn over de band, de muziek, de teksten en hun toekomstplannen. De track Unborn Child wordt helemaal gedraaid.

Suzanne neemt je voor haar tip mee naar de Noorse mythologie en het oude runenschrift van Wardruna en Mike neemt uit zijn platenkast ook een album mee uit Scandinavië.

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Strapping Young Lad en Iron Maiden.

#14 - Ann Wilson over “Fierce Bliss” en 50 jaar Heart (S05) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie