Podcast
BNNVARA

Blokhuis de Podcast: het beste album van The Rolling Stones

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Blokhuis de Podcast: het beste album van The Rolling Stones

Het beste album van The Stones? Daar kun je lang over discussiëren. Leo was de afgelopen week in Groningen voor een bijeenkomst ter gelegenheid van de heropening van de expositie Rolling Stones Unzipped. Hij sprak daar met wat vrienden van het museum en de directeur van De Nederlandsche Bank, de grote Stones-fan Klaas Knot. En ze waren het met elkaar eens: Sticky Fingers is het beste album van The Rolling Stones, zonder twijfel.

In december 1969 reisde de band naar Muscle Shoals, een stadje in Alabama waar eerder geweldige rhythm & blues en soulplaten werden opgenomen. In de Muscle Shoals Sound Studio namen ze drie geweldige nummers op: You Gotta Move, Brown Sugar en Wild Horses. Deze nummers laten de Amerikaanse invloeden en de soul van Muscle Shoals duidelijk horen.

Volgens Keith Richards is het een van de meest relaxte opnamesessies geweest die hij ooit heeft gehad. Ze wilden er wel blijven, maar er moest opgetreden worden. Verder schaft de band de Rolling Stones Mobile Studio aan. Met deze studio in een truck kunnen ze overal opnemen, en dat doet de band in het nieuwe landhuis van Jagger, net ten zuiden van Londen.

Leo bespreekt ook het belang van andere nummers op het album Sticky Fingers, zoals I Got The Blues en Moonlight Mile, waarin Mick Taylor's gitaarwerk wordt geprezen. Hij benadrukt dat het album een tijdloos meesterwerk is, waarbij de bijdragen van Mick Taylor, Mick Jagger en de andere bandleden het boven andere Stones-albums uittillen.

Voor alle ins and outs over het album Sticky Fingers van The Rolling Stones, luister je naar Blokhuis de Podcast!

#26 - Het beste album van de Rolling Stones (S04) - Blokhuis de Podcast

NPO Luister

Wil je ook eens een paar andere goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je op NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie