Podcast

Ex-leden metalband Textures slaan de handen ineen

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Ex-leden metalband Textures slaan de handen ineen

Twee voormalige leden van de Nederlandse metalformatie Textures hebben een nieuwe band opgericht. In de nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast bellen Mike Arntz en Suzanne Bosman met zanger Daniël de Jongh.

Nederland is op metalgebied weer een topband rijker. Zanger Daniël de Jongh (ex-Textures), gitarist Joe Tal (ex-Textures), bassist Robin Zielhorst en drummer Yuma van Eekelen (ex-Mourn en Exivious) hebben een nieuwe band opgericht: Crown Compass.

Suzanne Bosman en Mike Arntz bellen deze week met zanger Daniël de Jongh over deze nieuwe band die in eerste instantie als project begon. Onlangs bracht de band de eerste single Gilbert uit, die het meteen tot nummer 1 in De Keiharde Pödcast Tiplijst schopte. Naast het ontstaan van de band, de muziek en de toekomst (in maart 2022 komt het eerste album uit) wordt Daniël gevraagd wat nu het verschil is tussen het zingen in een rockband - hij zingt ook in de rockband Black Nazareth - of in een metalband.

God Dethroned

Aardrijkskunde- en geschiedenisleraar Arjen Schepel vertelt over zijn eigen muzikale ontwikkeling die via zijn vader en de Rolling Stones richting de metal ging, en die van zijn tienjarige zoon, die via Arjen nu ook middenin de metal zit. Het gezamenlijk bezoeken van concerten en festivals staat op de agenda. Hij verzoekt een nummer van God Dethroned.

Suzanne neemt een tip mee uit Litouwen en Mike heeft een LP met een zeehondje uit zijn inloopkast getrokken. Verder hoor je in deze aflevering muziek van Bloodywood en Dear Mother.

#15 - Ex leden Textures slaan de handen ineen (S04) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is. Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de podcast!

Benieuwd naar de muziek die in De Keiharde Pödcast behandeld wordt? Abonneer je dan op de Tiplijst op Spotify!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie