Podcast
AVROTROS

Mike en Suzanne bellen in De Keiharde Pödcast met Obscura over derde album Asagraum

  1. Nieuwschevron right
  2. Mike en Suzanne bellen in De Keiharde Pödcast met Obscura over derde album Asagraum

In een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast gaat het over het derde album Veil Of Death, Ruptured van Asagraum. Suzanne Bosman en Mike Arntz bellen met gitarist, bassist, songwriter en vocalist Obscura.

Asagraum is een blackmetal formatie die sinds 2015 bestaat en waarbij de muziek is geworteld in de Scandinavische blackmetal die in de jaren 90 opkwam. De teksten drijven op het Satanisme en het Occultisme. In 2019 verscheen het zeer goed ontvangen tweede album getiteld Dawn Of Infinite Fire. Nu, vier jaar later ligt de opvolger in de schappen, Veil Of Death, Ruptured.

Veil Of Death, Ruptured

Suzanne Bosman en Mike Arntz bellen met gitarist, bassist, songwriter en vocalist Obscura. De nieuwe plaat die wereldwijd hele goede reacties heeft ontvangen liet even op zich wachten. Obscura legt uit dat het live spelen van de muziek voor haar zeer belangrijk is. Ten tijde van de lockdown was hier onzekerheid over in de muziekscene, waardoor ze ook helemaal geen zin had om muziek te schrijven. Verder gaat het gesprek over de kaders binnen de blackmetal waarin Obscura haar muziek schrijft en dat je aan de ene kant geen verrassingen hoeft te verwachten, maar dat ze er binnen die kaders er wel voor zorgt dat het allemaal niet saai wordt. Ook praat Obscura over haar inspiratie die ze krijgt en de spiritualiteit en bepaalde machten die daarbij tot haar komen. De titeltrack Veil Of Death, Ruptured wordt natuurlijk in deze podcast-aflevering gedraaid.

Dir En Grey ontdekt dankzij torrents

In de zero's waren er nog geen streamingsdiensten en muziek werd onder andere ontdekt door het downloaden van torrents. Op deze manier ontdekte Marcel Dielemans de Japanse band Dir En Grey. Marcel had een dvd gedownload van een concert van deze band en was onder de indruk van de muziek, maar ook het theater tijdens deze liveshow. Marcel is de band gaan volgen, heeft ook de cd's gekocht en vraagt het nummer Keighaku No Yoku aan.

Suzanne heeft tip met post-rock, hardcore en sludge uit België meegenomen.

Op de Tap

Op De Wisseltap zette Mike van Dooyeweert een muzikaal rum-biertje op de tap. Bite The Hook Hand That Feeds van Alestorm staat nu op Wisseltap 1. Deze week zet Coen Peters een obscuur nieuw smaakje erop. Maar welke haalt hij eraf?

Luister hieronder naar de aflevering:

#14 - Japanse ontdekking via torrents en Obscura van Asagraum (S08) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, special brews aan De Wisseltap, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl. Ook kun je je (audio)appjes sturen aan De Keiharde Hotline op 06 8109 3929.

Ster advertentie
Ster advertentie