Podcast

Suzanne en Mike maken kennis met Velveteen Rabbit in De Keiharde Pödcast

foto: De Keiharde Pödcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Suzanne en Mike maken kennis met Velveteen Rabbit in De Keiharde Pödcast

Als een paar weken geleden het nummer Ladyboi van Velveteen Rabbit in de mailbox valt, zijn Suzanne Bosman en Mike Arntz meteen enthousiast. Als hun tweede single A Pact With The Water weer aanslaat, besluiten ze de band uit te nodigen in de Keiharde studio.

Wanneer Mike en Suzanne op zoek gaan naar de achtergronden van Velveteen Rabbit is er vrijwel niets over deze Utrechtse band te vinden. Het duo besluit de band uit te nodigen voor de Keiharde Pödcast. Wie is Velveteen Rabbit, wat drijft hen, waar komt de inspiratie vandaan voor hun muziek en wat kunnen we nog meer verwachten? Gitarist Jay en zangeres Ilona praten je bij.

Alan Lancaster

Op 26 september 2021 overleed Status Quo bassist Alan Lancaster. Met Gerard Rappart, die in de jaren zeventig de Status Quo fanclub runde, blikken Suzanne en Mike terug op het leven en de muziek van Lancaster. Op verzoek van Gerard draaien ze het nummer Slow Train.

No Guts No Glory

Juup Willems gaat voor de stichting No Guts No Glory op een bijzondere manier geld ophalen voor mensen met kanker en hun mantelzorgers. Samen met zijn fietsmaat zal hij 666 kilometers fietsen tijdens de Roc du Maroc, een zesdaagse MBT-marathon in Marokko. Wat hem heeft gedreven en hoe jij een bijdrage kunt leveren, legt Juup uit in de podcast.

Keiharde tips

Deze week heeft Mike aan album meegenomen van een band uit Limburg die sinds 2000 al uit elkaar is, maar ooit zeer veelbelovend was. De band tekende als eerste niet Amerikaanse band een contract bij het prestigieuze progrock platenlabel Magna Carta. Verder hoor je in deze aflevering muziek van Seven Spires, Kunstzone, Oathbreaker en de Polka Brothers.

#8 - Kennismaken met Velveteen Rabbit (S04) - De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

NPO Podcastevent

Op zondag 10 oktober zal De Keiharde Pödcast aanwezig zijn op het NPO Podcastevent. Tijdens de laatste uurtjes van deze week nemen Suzanne en Mike live een Keiharde aflevering op in de Pandora zaal van TivoliVredenburg. Tijdens de show zal voormalig Delain-zangeres Charlotte Wessels als co-host aanschuiven, komt Ron Coolen met een primeur en wordt er met twee luisteraars over metal gepraat. Daarnaast is er live muziek door The Last Element. Klik hier als je de opname graag bij wil wonen.

De Keiharde Pödcast in NRC

De Keiharde Pödcast is in september getipt door het NRC. Zo schrijft Anne Moraal: "Mike Arntz en Suzanne Bosman nemen zichzelf niet te serieus, maar hun luisteraars en de artiesten des te meer. Dat zorgt niet alleen voor goede muziek, maar ook voor mooie en soms zelfs ontroerende gesprekken."

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie