Podcast

De beste podcasts om mee te nemen op vakantie

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De beste podcasts om mee te nemen op vakantie

Maak je je op voor de vakantie? Of je nu met de auto over de Route du Soleil rijdt, een flinke vliegreis op het programma hebt staan óf gewoon wilt ontspannen op je vakantieadres: deze podcasts zijn perfecte reisgenoten!

We hebben de beste podcasts voor op vakantie voor je op een rijtje gezet. Extra tip: download deze afleveringen alvast, omdat afleveringen met muziek in het buitenland vaak niet te beluisteren zijn.

Weird Hit Wonder

Wat zijn de verhalen achter de meest onwaarschijnlijke nummer 1-hits uit de muziekgeschiedenis? Popjournalist Atze de Vrieze vraagt zich in Weird Hit Wonder af wat Barbie en Ken van Aqua eigenlijk van de videoclip van hun monsterhit Barbie Girl vonden, en wat de rol van Jeroen van Inkel was in het wereldwijde succes van André Rieu. In de 11 afleveringen van Weird Hit Wonder vertellen de hoofdpersonen zelf over de totstandkoming van hun eigenaardige hits.

#8 - Aqua - Barbie Girl - Weird Hit Wonder

30 Minuten Rauw

Verrassende vragen en eerlijke antwoorden, dat is de formule van 30 MINUTEN RAUW. Ruud de Wild vraagt bekend Nederland het hemd van het lijf. Hier hoor je bijzondere interviews met onder anderen Chantal Janzen, Peter R. De Vries, Anouk, Frank Lammers en Johnny de Mol. Met maar liefst honderd afleveringen zijn er genoeg interviews beschikbaar om je vakantie te vullen!

#14 - 30 MINUTEN RAUW met Chantal Janzen (S08) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

Barts Classic Track

Hoe kwamen hits als Radar Love, Roller Coaster en Rain on Me tot stand? In Barts Classic Track duikt Bart Arens met de artiesten de studio in om hun grootste nummers te ontleden. Achter het mengpaneel geven onder anderen Kane, Golden Earring, Danny Vera en Racoon tekst en uitleg over hun hits.

Wil je Barts Classic Track niet alleen luisteren, maar ook zien? Op ons YouTubekanaal vind je de videoversie van de podcast!

#12 - Golden Earring - Radar Love - Barts Classic Track

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie