Podcast
PowNed

Verbazing over uitgestorven Scheveningen: 'Wat is er aan de hand?'

foto: Rechtenvrij
  1. Nieuwschevron right
  2. Verbazing over uitgestorven Scheveningen: 'Wat is er aan de hand?'

Op z’n Kop! is terug met een gloednieuwe aflevering! In de 69ste editie spreken Rick en Marianne hun verbazing uit over de leegte in Scheveningen.

In hartje vakantietijd en met het prachtige zomerweer zou je verwachten dat de boulevard en het strand vol zit met dagjesmensen, maar niets is minder waar. De badplaats is rustiger dan ooit. Wat is er toch aan de hand? Zijn we met z’n allen blut? Of spelen er andere zaken? Zwagerman & Van Velthuysen spreken erover met Hart voor Den Haag-gemeenteraadslid Coen Bom.

Lokale problemen in Scheveningen

Het Haagse gemeenteraadslid stuurde afgelopen week een aantal alarmerende tweets de wereld in van een leeg Scheveningen. Zwagerman, die het grootste deel van haar tijd in Den Haag woont, was de leegte ook al opgevallen. Ze sloeg daarom meteen aan op de tweets van Bom. "Het leek wel een nieuwe corona-lockdown. Wat in hemelsnaam is er aan de hand met de Nederlandse consument? Hebben we geen geld meer?" Bom denkt dat het een lokaal probleem is, een imagoprobleem, veroorzaakt door onder andere overlastgevende jongeren. "Ik geloof dat het een opeenstapeling is van verschillende factoren. We hebben hier natuurlijk te maken met bepaalde jeugd die sisgeluiden maakt en vrouwen lastigvalt. Daar is veel overlast van geweest. Er is wel beleid gemaakt zodat de situatie nu iets beter is, maar het leed is dan al geschied."

Ook wijt het raadslid van de grootste partij in Den Haag de leegte aan het autobeleid van de gemeente. "Wethouder Van Asten van D66 heeft letterlijk in de gemeenteraad tegen mij gezegd: 'ik maak het de automobilist zo moeilijk mogelijk, zodat mensen worden gedwongen het ov te nemen of de fiets'. 75 procent van de mensen buiten de stad die naar Den Haag komt, komt met de auto. Als je dat niet faciliteert, kun je wachten op de ellende."

Beluister de aflevering hier!

#69 - OP Z'N KOP! - Met Hart voor Den Haag-gemeenteraadslid Coen Bom - Op z’n Kop!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphoneof Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie