Podcast
AVROTROS

Groningse band Onhou presenteert album Monument in De Keiharde Pödcast

foto: Richard Postma
  1. Nieuwschevron right
  2. Groningse band Onhou presenteert album Monument in De Keiharde Pödcast

Toen de Groningse sludge-doomband Onhou na de release van hun vorige album vanwege de pandemie niet op tour kon, besloten de leden gelijk maar nog een plaat te maken. Frontman Alex Loots vertelt Mike Arntz en Suzanne Bosman in De Keiharde Pödcast over het nieuwe werk Monument.

In aflevering 6 van seizoen 5 tipt Suzanne Bosman Onhou uit Groningen. Vol lof is ze over deze hypnotiserende sludge-doomband en hun album Endling. Op 9 december kwam het nieuwe album Monument uit, en dat is voor Suzanne Bosman en Mike Arntz voldoende reden om te bellen met gitarist en zanger Alex Loots. Er wordt teruggeblikt naar de vorige plaat, die na de release niet live kon worden gespeeld. Sterker nog, je mocht niet met meerdere personen in één ruimte en dus besloten de bandleden om de tijd te benutten om thuis nieuwe songs te schrijven en deze zijn nu te horen op het album Monument.

Na het schrijven ontstaat een song pas echt nadat de mannen met elkaar gaan jammen en ze voelen dat er iets nieuws ontstaat. Op de nieuwe plaat zijn iets meer elektronische invloeden te horen en Alex legt uit met wat de band bedoelt met de zoektocht naar "een bruine ondertoon". Na de release van Endling kon er door de lockdown niet worden opgetreden. Nu zal de band wel de planken op gaan en de nieuwe plaat Monument ook live de aandacht geven die het verdient. De band komt uit Groningen, en dus gaan ze zeker iets doen met Eurosonic Noorderslag. Van het nieuwe album wordt When on High gedraaid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gojira

Na het overlijden van zijn moeder komt luisteraar Dennis van der Hurk in een emotionele achtbaan terecht. Vele vragen spookten er door zijn hoofd en antwoorden bleven zweven, tot donderdag 14 juli 2022. Dan gaat Dennis naar een concert van Gojira en tegen het einde van de show spelen ze het nummer The Gift of Guilt. Voor Dennis vallen ineens alle puzzelstukjes op hun plek. Suzanne en Mike praten met Dennis over wat er is gebeurd en hoe het voelt wanneer je tijdens een concert tussen duizenden mensen staat en het lijkt of de boodschap in een song speciaal voor jou is gemaakt.

Suzanne kijkt terug op het bizarre afgelopen jaar en doet dat door de verstilling op te zoeken. Ze tipt Zola Jesus en het nummer Desire, dat opgenomen is in een klooster in het Turkse Cappadocië. Mike neemt je mee terug naar de jaren 80 en het gesigneerde debuutalbum van meestergitarist Tony MacAlpine.

Verder wordt hoor je muziek van Dead Sara en Anvil.

#16 - Gojira komt hard binnen en gitarist/ zanger Alex Loots van Onhou (S06) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie