Podcast
AVROTROS

Metalcoreband Between the Rats and Snakes te gast in De Keiharde Pödcast

foto: Between the Rats and Snakes
  1. Nieuwschevron right
  2. Metalcoreband Between the Rats and Snakes te gast in De Keiharde Pödcast

De Rotterdamse metalcoreband Between the Rats and Snakes bracht onlangs pas hun eerste single uit. Daarmee maakten ze dusdanig veel indruk op Mike en Suzanne dat die besloten om de groep uit te nodigen in De Keiharde Pödcast.

Afgelopen week viel er een mail van de band Between the Rats and Snakes in de mailbox van dekeiharde@avrotros.nl. De band komt uit Rotterdam en maakt een stevig potje metalcore. Presentator Mike Arntz viste de mail eruit en toen hij hun muziek hoorde moest hij deze nieuwe en jonge band in De Keiharde hebben.

Liefde voor Japan

Between the Rats And Snakes bestaat uit gitarist Tamas, drummer Pushpa en zanger/gitarist J.K. (de betrouwbare bassist komt nog uit een MacBook) en toen zij bij elkaar gingen zitten bleek er bij alle drie er een grote liefde voor de Japan te bestaan.

De Japanse metalcore wordt net wat anders gemaakt dan hier in het Westen wordt gedaan. Er wordt in de Japanse metalcore bijvoorbeeld wat meer elektronica gebruikt. Suzanne Bosman en Mike Arntz praten uitgebreid met Tamas en Pushpa over de band, hoe ze elkaar hebben ontmoet, de professionaliteit die zij uitstralen, de inspiratie en de toekomstplannen. De prima eerste single heet Spiral Down en deze hoor je helemaal.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Metal en geloof

In de vorige podcast vertelde luisteraar Sven wat hij vindt van metal in combinatie met het geloof. Deborah van Straalen hoorde deze aflevering en klom in het toetsenbord om te reageren. In het gesprek wat Suzanne Bosman en Mike Arntz met Deborah vertelt ze dat ze is opgegroeid als katholiek in een streng protestantse omgeving.

Aan de ene kant heeft zij ook nare dingen gezien en gehoord en werd geprobeerd om haar zaken op te leggen, en daar heeft ze een enorme hekel aan. Er zijn echter ook genoeg mensen die kracht uit het geloof halen en niet anderen iets proberen op te leggen. Om metal alleen als iets satanisch te zien is volgens Deborah erg bekrompen. Het belangrijkste is dat mensen kunnen zijn wie zij willen, zonder dat anderen daar over oordelen. Als verzoek wordt, een tip van haar man, Babylon's Burning van W.A.S.P. gedraaid.

Suzanne heeft een tip meegenomen van de band GNOD en die duurt maar 14 minuten. Mike kwam in Kopenhagen zijn favoriete album van Carach Angren tegen en deze nam hij meer naar De Keiharde Studio.

Verder wordt hoor je muziek van Amaranthe en Mastodon.

#12 - Between The Rats And Snakes, metalcore uit Rotterdam (S06) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie