Podcast

Muziekduo BENR schreef single Hart van Steen over mannelijke kwetsbaarheid

foto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Muziekduo BENR schreef single Hart van Steen over mannelijke kwetsbaarheid

In de podcast Tekstuele Voorlichting graaft Martine ten Klooster met behulp van liedjesschrijver Matthijn Buwalda door een betekenisvolle songtekst. In deze aflevering is het duo BENR te gast, zij vertalen hits en delen deze op TikTok en YouTube.

BENR bestaat uit oud-middelbare school vrienden Bart Maessen en Robin Zomer. Wekelijks schrijft het Utrechtse duo BENR hertalingen van grote hits als Africa van Toto en Golden van Harry Styles. Ze braken door met hun versie van het nummer The Last Time van The Script.

Hart van Steen

Naast hertalingen schrijft het duo ook eigen nummers. Tijdens deze podcast wordt hun nummer Hart van Steen uitgelicht. "Het liedje zelf gaat over dat het oké is om je soms wat minder goed te laten voelen. Het is oké om dat toe te geven en dat ook vooral toe te laten. Zeker als man heb je nog best wel vaak dat er tegen je gezegd wordt: hè verman jezelf, stoere man, stop je emoties weg", vertelt het duo. Martine bespreekt met Bart en Robin of er druk ligt op het stereotypebeeld van een stoere man die niet huilt.

Het masker

De mannen vertellen over hun thuissituaties en stellen zich kwetsbaar op. Diezelfde gevoelens gebruiken ze ook om muziek te schrijven. Robin legt uit dat het masker in hun liedje symbool staat voor je groot houden en stoer zijn. "Ik vind je een toffere man als je ook heel gevoelig kan zijn en niet dat masker durft op te zetten", vult Robin aan, "maar of dat dan een echtere man is... Ik weet het niet."

Luister hieronder naar de nieuwe aflevering van Tekstuele Voorlichting:

#2 - Tranen maken de man bewijst jong talent BENR (S05) - Tekstuele Voorlichting

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Over de podcast Tekstuele Voorlichting

In deze podcast Tekstuele Voorlichting graaft Martine ten Klooster met behulp van liedjesschrijver Matthijn Buwalda door een betekenisvolle songtekst. Ze nodigen de artiest erachter uit om te ontdekken uit welk hart de woorden komen en wat ze betekenen.

Ster advertentie
Ster advertentie