Podcast
BNNVARA

Bureau Sport Podcast: 'Badr Hari moet gewoon stoppen'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport Podcast: 'Badr Hari moet gewoon stoppen'

Op misschien wel de laatste, zomerse maandag van dit jaar, stijgen de temperaturen ook in de podcaststudio. De heren winden zich op over de afzegging van Badr Hari net voorafgaand aan zijn Glory-wedstrijd. Gelukkig is er verder veel genoten van alle sport. Van de overwinningen van het Nederlands Elftal, de gouden plakken op het WK Roeien tot het afscheid van de grootste sportvrouw ooit: Annemiek van Vleuten.

De heren vragen zich af of Badr Hari een hele grote sportman is, of gewoon bang is om weer te verliezen. Frank en Erik maken zich kwaad. Het is natuurlijk een ingewikkelde kwestie dat hij afzei: je mag daar niks van vinden want het is vreselijk wat er in Marokko is gebeurd, maar hij het ook vrijdagavond of zaterdagochtend kunnen zeggen. Niet een half uur voor zijn wedstrijd. Hij moet maar gewoon stoppen, de mannen zijn klaar met hem.

In ander nieuws: Wout Brama had dit weekend zijn afscheid bij FC Twente en Erik mocht het aan elkaar praten. Het was een afscheid van Zuid-Amerikaanse proporties, met 30.000 man, topspelers (waar Erik mee op de foto is gegaan, maar die zijn mislukt door zijn kapotte iPhone-camera – toch gedeeld op de socials), vuurwerk, alles! Frank noemt het "de gekte voorbij", Erik heeft moeten huilen, zo mooi dat het was.

Ook hebben de heren genoten van het Nederlands Elftal. Al waren het de slechtste 2 minuten ooit. Denzel Dumfries was fantastisch, Wout Weghorst daarentegen krijgt niet de credits die hij verdient. Zelfs Erik is nu om en houdt van Wout. Van Dijk stond ook op, echt een leider, zeker na zo’n kutweek voor hem. Tenslotte doen de heren ook een voorspelling voor het EK: 'We worden geen kampioen want de selectie is niet goed genoeg.'

Dan het WK Roeien in Belgrado: 'Roeien is een onderschatte sport en lijkt qua intensiteit een beetje op wielrennen.' Karolien Florijn is vooral bijzonder. Wist je dat zij 70 bananen in een week eet? En dat zij op een eenwieler bergen op gaat om te trainen? Ze is Max Verstappen in een roeiboot.

De mannen staan ook nog even stil bij Annemiek van Vleuten. Ze heeft afscheid genomen en Erik en Frank staan stil bij deze grote sportvrouw. Ze heeft voor een revolutie gezorgd in het vrouwenfietsen.

Tot slot nog kort de Vuelta; want wat is er met Remco Evenepoel aan de hand? Hoe kun je 27 minuten verliezen en de dag erna een etappe winnen?! Dit alles en meer in een hagelfonkelnieuwe aflevering van Bureau Sport de Podcast.

#31 - “Badr Hari moet gewoon stoppen” (S02) - Bureau Sport Podcast

Luister de Bureau Sport Podcast nu in jouw favoriete podcastapp! Reageren op deze podcast? Dat kan! Stuur jouw reactie – het liefst volgens het aloude Hamburgermodel – naar bureausportpodcast@bnnvara.nl

Ster advertentie
Ster advertentie