Podcast
BNNVARA

Bureau Sport Podcast: terugblik op fenomenale sportzomer!

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport Podcast: terugblik op fenomenale sportzomer!

Team Bureau Sport is weer terug van vakantie en wat hebben de mannen de podcast gemist. Een enerverende sportzomer wordt doorgenomen, van het WK voetbal tot de Formule 1 en ook hockey wordt niet vergeten. Met als hoogtepunt toch wel de spectaculaire prestaties van Mathieu.

Frank en Erik hebben gisteren de 4x400 meter moeten missen, maar Andy Houtkamp maakte alles goed met zijn commentaar. Erik gelooft dat Andy mede gezorgd heeft voor het goud voor de vrouwen.

Of de heren nog naar het WK voetbal voor vrouwen hebben gekeken. JAWEL! Zelfs de wedstrijd van Oranje op ’n onmenselijk tijdstip. Ook vinden ze iets van de ongevraagde kus van de voorzitter: “Schandalig, deze engnek moet aftreden!”

Iemand vraagt zich af hoe de atletiek ervoor staat. Volgens de heren hartstikke goed. Niets zo spannend om te kijken als atletiek! Femke Bol moet nu al ergens een straat of standbeeld krijgen. Frank komt tot de conclusie dat ‘Sport je echt gelukkig maakt’.

En wat is hun sporthoogtepunt van de afgelopen zomer? Daar werd volmondig ‘MATHIEU’ op geantwoord. Wat was dat spectaculair. Bijzonder ook dat hij de tour de France gebruikt heeft als trainingskamp

En dan nog de Formule 1 in Zandvoort: ‘Niets is zo onvoorspelbaar als het weer’. De heren vinden het mooi om te zien dat ze in deze sport alles tot in de kleinste details proberen te controleren, maar dat dit met het weer dus niet lukt. Het maakt het wel aantrekkelijker om naar te kijken. Frank vraagt zich af of er niet een grote föhn bestaat om de baan droog te maken.

Oud nieuws misschien, maar we moeten het ook even hebben over Pierre van Hooijdonk. Johan Derksen had volgens de heren de perfecte quote: ‘Hij is een slachtoffer van zijn eigen slechte karakter’. Van der Vaart was een beetje aangeschoten maar had wel gelijk.

En de Vuelta is begonnen! Dit weekend leek het wel een enge film waarnaar we aan het kijken waren. Hoe kan het dat de organisatie die tijdrit niet gewoon een paar uur eerder werd gestart? Remco Evenepoel was kwaad, terecht. De organisatie neemt de sport niet serieus.

Last but not least! Hockey: de vrouwen en mannen werden Europees Kampioen. En voor de mannen was dat wel bijzonder. De normaal wel harde bondscoach Jeroen Delmee werd er zelfs emotioneel van.

En uiteraard weer een Mystery Guest In een hagelfonkelnieuwe Bureau Sport: De Podcast.

#29 - “De organisatie van de Vuelta neemt de sport niet serieus” (S02) - Bureau Sport Podcast

Luister de Bureau Sport Podcast nu in jouw favoriete podcastapp! Reageren op deze podcast? Dat kan! Stuur jouw reactie – het liefst volgens het aloude Hamburgermodel – naar bureausportpodcast@bnnvara.nl

Ster advertentie
Ster advertentie