Podcast

Metalband Celestial Season over reünie en nieuwe single in De Keiharde Pödcast

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Metalband Celestial Season over reünie en nieuwe single in De Keiharde Pödcast

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz metaalkabaal voor jou en door jou samengesteld. In deze aflevering van De Keiharde Pödcast hoor je onder andere muziek van Bolt Thrower en Tremonti.

Vorig jaar kwam de Nederlandse doommetalband Celestial Season ineens met een nieuw album in de originele line up. Met het album The Secret Teachings grijpt de band terug op hun doom era uit hun bestaan. Suzanne en Mike hebben beiden een groot zwak voor deze band en de release van een nieuwe single zien ze als het perfecte moment om gitarist Olly Smith te bellen.

De gitarist vertelt over de reünie met de originele bezetting en kijkt vooruit naar het album dat in april op de markt komt. Olly heeft nog een verrassing over nog meer werk dat gaat uitkomen en over de aspiraties - of juist het ontbreken ervan - van de band voor liveoptredens.

De eerste single van het nieuwe album heet Black Water Mirrors en heeft een heerlijke duistere sfeer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kory Clarke

Veel luisteraars van De Keiharde zijn bezig met de oorlog in Oekraïne. Zo ook Michael Groot Nuelend die in deze verschrikkelijke situatie, die hem ook erg bezig houdt, teruggrijpt naar de muziek van iemand die zich al erg lang uitspreekt over de wantoestanden in de wereld. Michael heeft het over Kory Clarke van metalband Warrior Soul en vraagt het nummer The Answer van het fantastische album Drugs, God and the New Republic aan.

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Bolt Thrower en Tremonti. Luister hieronder:

#11 - Nieuw werk van Celestial Season (S05) - De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie