Podcast

Blokhuis de Podcast: Eerbetoon aan Steve Harley

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Blokhuis de Podcast: Eerbetoon aan Steve Harley

Het is vandaag een week na het overlijden van Steve harley, de Britse singer-songwriter die met zijn band Cockney Rebel hits scoorde zoals Sebastian en Make Me Smile. In de podcast neemt Leo Blokhuis je mee in de carriere van Steve Harley.

De carriere van Harley begon met zijn nummer Sebastian. De verwachtingen waren hoog aangezien hij in dit debuutalbum genaamd The Human Menagerie de beschikking had over een geheel orkest. Sebastian slaat helaas niet aan in Engeland, maar het wordt wel een hit in België en Nederland en staat op nummer twee in de hitlijsten.

Platenmaatschappij EMI wil toch graag een hit, dus Steve zegt dat hij nog wat op de plank heeft liggen. Een nummer dat niet in het debuutalbum is gekomen, genaamd Judy Teen. Ze bestormen dan daadwerkelijk de Britse hitlijsten met een 5e plaats.

Splitsing Cockney Rebel

Nadat hun nieuwe single Mr. Soft, die alleen een hit is in Ierland en top 10 in Engeland, besluit Cockney Rebel op te stappen. Alleen drummer Stuart Elliott blijft bij Harley. De rest wil ook liedjes schrijven maar Harley gaat hier niet mee akkoord. De volgende nummers zijn gemaakt met Elliot op de drums en Harley op ieder ander instrument!

Quote

“’Steve Harley & Cockney Rebel’ dat er maar geen misverstand onstaat!”

Leo Blokhuis

“Er komt uitendelijk een nieuwe Cockney Rebel”, zegt Leo. “Het collectief heet nu Steve Harley & Cockney Rebel, dat er maar geen misverstand ontstaat!” De eerste single die uitkomt is een kwaaie reactie van Harley naar het vertrek van zijn oude bandleden. “Ik dacht vroeger dat dit over een gebroken relatie ging, maar voor de Top 2000 in 2004 maakte ik een filmpje waarin Harley mij het verhaal vertelde achter Come Up And See Me.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer weten over de carrière van Steve Harley en de artiesten waar hij mee samengewerkt heeft zoals Yvonne Keeley, de zus van Patricia Paay? Luister dan de nieuwste aflevering van Blokhuis de Podcast.

#11 - Een eerbetoon aan Steve Harley (S05) - Blokhuis de Podcast

Luister Blokhuis: De Podcast via je favoriete podcastplayer. Heb je een vraag of opmerking over deze podcast? Mail ons via podcast@bnnvara.nl!

NPO Luister

Wil je ook eens een paar andere goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je op NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie