Podcast
EO

Stef Bos: 'Papa was ooit een noodkreet en is nu een liefdeslied'

foto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Stef Bos: 'Papa was ooit een noodkreet en is nu een liefdeslied'

In deze eerste aflevering van het najaar van Tekstuele Voorlichting zijn Martine en Matthijn vereerd Stef Bos te ontvangen.

In de trein naar huis schreef Stef Bos het welbekende Papa. Het moest eruit. Dat voelde hij. We blikken terug op dat moment, maar kijken ook vooral naar het nu: "Toen ik jong was, dacht ik dat ik de antwoorden had. Nu ik ouder ben, weet ik dat ik het niet weet. En met het niet-weten kun je eindeloos vooruit."

"Voor het schrijven van liedjes, ga ik op zoek naar wat er rondgaat in mijn hoofd", vertelt Stef Bos. En die rondgaande gedachten weten menig luisteraar te raken. In deze aflevering van Tekstuele Voorlichting gaan Martine ten Klooster en vaste gesprekspartner Matthijn Buwalda met hem in gesprek. Hoe maakt hij zijn liedjes? En waarom verandert hij soms live op het podium ineens zijn teksten?

Je hoort het hieronder in een nieuwe aflevering van Tekstuele Voorlichting:

#1 - STEF BOS: ‘Papa’ was ooit een noodkreet en is nu een liefdeslied (S06) - Tekstuele Voorlichting

Tekstuele Voorlichting

In deze podcast graaft NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster met behulp van liedjesschrijver Matthijn Buwalda door een betekenisvolle songtekst. Ze nodigen de artiest erachter uit om te ontdekken uit welk hart de woorden komen en wat ze betekenen.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie