Podcast

Belgische metalband Psychonaut staat centraal in De Keiharde Pödcast

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Belgische metalband Psychonaut staat centraal in De Keiharde Pödcast

Sinds de release van het album Unfold the God Man is Suzanne Bosman groot fan van het Belgische Psychonaut. Samen met Mike Arntz belt ze in de nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast met frontman Stefan de Graef.

De Keiharde ontving diverse aanvragen op dekeiharde@avrotros.nl voor Psychonaut, de psychedelische prog-slude-post-metalcoreband uit Mechelen. Zanger en gitarist Stefan de Graef vertelt over het album, het ontstaan van de songs, de nieuwe drummer, de band Hippotractor en de komende tour. Ook verklapt hij dat er in het najaar een nieuwe plaat van Psychonaut verwacht kan worden en de track The Fall of Consciousness wordt helemaal gedraaid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Liefdesverhaal

De Keiharde is dol op liefdesverhalen en vooral als er ook nog eens sprake is van een lekkere keiharde soundtrack. Luisteraar Siggy mailde over het liefdesliedje dat ze met haar vriend heeft: For Whom The Bell Tolls, van het legendarische album Ride the Lightning van Metallica. Siggy legt uit hoe het stel bij dat nummer terecht is gekomen.

Suzanne heeft als tip een instrumentale post-metaltrio uit Chicago genaamd Russian Circles meegenomen. Mike heeft het soloalbum van gitarist Alex Lifeson (Rush), dat hij onder de naam Victor heeft uitgebracht, uit zijn platenkast laten vallen.

Verder hoor je in deze aflevering muziek van de Belgische bands Cobra The Impaler en KRVL.

#9 - Stefan de Graef van Psychonaut en nog meer muziek uit België (S05) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie