Podcast

Nederlandse zangeressen over hun buitenlandse ambities en of ze daadwerkelijk zijn gegaan

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse zangeressen over hun buitenlandse ambities en of ze daadwerkelijk zijn gegaan

In de podcast duiken Carolien Borgers en Tim Treffers in de geschiedenis van de Nederpop, met in het eerste seizoen: de onderbelichte rol van vrouwen!

Goed, dan heb je succes in Nederland, maar vervolgens ga je het natuurlijk over de grens proberen. Toch? In de vijfde aflevering vraagt Carolien de zangeressen naar hun buitenlandse ambities en of ze daadwerkelijk zijn gegaan. Hebben ze Amerika, Engeland, Mexico of Duitsland onveilig gemaakt of waren er factoren die dat in de weg lagen? En samen met 3FM-dj Eva Koreman bespreekt Carolien de meest progressieve zangeressen over de grens van toen en nu die als voorbeeld diende voor onze eigen vrouwen.

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering van De Nederpopcast:

De Nederpopcast

In 'De Nederpopcast' duiken Carolien Borgers en Tim Treffers in de geschiedenis van de Nederpop, met in het eerste seizoen: de onderbelichte rol van vrouwen. Acht Nederlandse solozangeressen van verschillende generaties vertellen openhartig hoe het is om als vrouw volwassen te worden in de Nederlandse popmuziek. Aan het woord komen Willeke Alberti, Imca Marina, Maggie MacNeal, Fay Lovsky, Edsilia Rombley, Hind, Linde Schone en Eefje de Visser. Over dromen, succes, schaduwkanten van de business en de toekomst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Luister

Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire podcasts en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor iPhone of Android.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie