Podcast
BNNVARA

Blokhuis de Podcast: Een nieuw album van The Black Keys

foto: Instagram
  1. Nieuwschevron right
  2. Blokhuis de Podcast: Een nieuw album van The Black Keys

The Black Keys komen in april met een splinternieuw album genaamd Ohio Players. De eerste single van het album is afgelopen week al uitgekomen en belooft volgens Leo Blokhuis veel goeds. Een mooie reden voor Leo om in deze aflevering van Blokhuis de Podcast in het werk van het duo te duiken.

We gaan terug in de tijd naar het jaar 2002. Dat was het jaar dat The Black Keys debuteerden met een ruig bluesalbum: The Big Come Up. De band bestaat op dat moment uit zanger en gitarist Dan Auerbach en drummer Patrick Carney. Het eerste album namen de twee nog zelf op in de kelder van Carney in Ohio.

De ruigheid van de band wordt gezien als authentiek en de eerste platen van The Black Keys vallen al snel in de smaak. Pas bij het vijfde album gaat het duo met producer Brian Burten werken en slaan daarmee het professionele pad in.

Brian Burten, ook wel Danger Mouse, werkte hiervoor aan een comeback album van Ike Turner. Hij besloot The Black Keys op te bellen en vroeg Dan en Patrick om een plaat te schrijven voor het album van Ike Turner. Hij overlijdt echter voordat de plaat is uitgekomen en The Black Keys kiezen ervoor het nummer te gebruiken voor hun eigen album. Die plaat werd uiteindelijk Lies genoemd. Producer Danger Mouse wordt de nieuwe producer van The Black Keys. In 2010 komt het duo met een definitief doorbraakalbum genaamd Brothers.

In deze aflevering neemt Leo Blokhuis je mee in alle zijprojecten van gitarist Dan Auerbach en hoe The Black Keys uiteindelijk tot het nieuwste album zijn gekomen.

#2 - The Black Keys (S05) - Blokhuis de Podcast

Luister Blokhuis: De Podcast via je favoriete podcastplayer. Heb je een vraag of opmerking over deze podcast? Mail ons via podcast@bnnvara.nl!

NPO Luister

Wil je ook eens een paar andere goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je op NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie