Podcast
NTR

Eerste namen en vooruitblik NPO Soul & Jazz-stage op Noorderslag

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste namen en vooruitblik NPO Soul & Jazz-stage op Noorderslag

Noorderslag staat voor de deur, en NPO Soul & Jazz is met een eigen podium aanwezig op het showcasefestival. We blikken in dit artikel én in de nieuwe aflevering van Makkinga Moves vooruit op het festival.

Met trots kondigde NPO Soul & Jazz onlangs de gehele line-up van een eigen podium op het Groningse festival Noorderslag aan, dat op zaterdag 21 januari zal plaatsvinden. De talenten van eigen bodem die hier hun opwachting zullen maken in alfabetische volgorde: Brintex Collective, Cavolo Nero, GINGE, ParHasard en Peter Somuah Group.

Virtuositeit van eigen bodem

Want Soul & Jazz-talent in Nederland, dat verdient echt een ereplek. In een land waarin jazzopleidingen schaars zijn en het talent vaak onderbelicht, benadrukt NPO Soul & Jazz samen met Noorderslag het belang en de virtuositeit van eigen bodem binnen onze genres van expertise.

Daarom maken we alvast nader kennis met het Rotterdamse Brintex Collective dat zich laat inspireren door een nieuwe stroming van UK Jazz, het global indie-collectief Cavolo Nero, R&B- en funk-artieste GINGE met haar fantastische stemgeluid, bluesy jazzcollectief ParHasard en de door High Life beïnvloede, tevens met prijzen bekroonde Peter Somuah Group uit Rotterdam. Presentator Andrew Makkinga duikt kort de diepte in met al deze acts in een nieuwe aflevering van Makkinga Moves, waarin wordt vooruitgekeken naar het festival in het Noorden dat al snel zal plaatsvinden.

Luister de aflevering hieronder of check hem in je favoriete podcastapp.

#1 - Noorderslag: Andrew presenteert de Soul & Jazz talenten van 2023 (S02) - Makkinga Moves

Meer soul en jazz

Luister voor meer soul, jazz, funk en disco elke zaterdag naar de NPO Radio 2 Soul Night van 18.00 tot 06.00 uur en het themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz.

Ster advertentie
Ster advertentie